Sallanan köprü Nevşehir’in Avanos ilçesinde yer almaktadır. Sallanan köprünün uzunluğu ise 180 metre olup genişliği ise 2.30 metre demir ayaklı ve tahtadan yapılmış bir asma köprüdür. Sadece yürüyerek geçilmesi mümkün olan bu köprü Kızılırmak’ın üzerinden karşıdan karşıya geçme fırsatını sunuyor. Araç geçişinin yasak olduğu Sallanan köprüde ziyaretçiler anılarını hatırlıyor nasıl mı? İlk defa ziyaret edenler Sallanan köprünün yan kısmına gençler tarafından yapılan ve bunun dışında birçok örneği olan bir olaydır.
Dilek tutmak ve hatırlamak için yapılan bu aktivite Sallanan köprüde ise dilek tutulur ve kilit asılır, kilidin anahtarı ise göle atılır. Tekrar ziyaret edildiğinde ise daha önceden astıkları kilitlere bakarak orda mı değil mi diye kontrol ederler ve daha önceden geldiklerindeki anılarını hatırlarlar.
Nevşehir’in Avanos ilçesinde bir simge haline gelen bu asma köprü ziyaretçilerin eşsiz fotoğraflar çekinmesi, nehirde üzerinde bot ile turlamak gibi birçok aktiviteye yer vermektedir. Asma köprünün her iki tarafından da kahve içilebilecek mekanlar mevcuttur. Yemek yerken ve çay, kahve içerken bu eşsiz anın tadını doyasıya çıkarabileceğiniz bir yer olarak önemli rol oynuyor.
Nehir üzerindeki kazlar ise ve örnekler ise nehrin bir simgesi haline gelmiştir ve ördeklerin yavruları ile beraber yüzmeyi ziyaretçilerin yüzünü güldürmektedir. Asma Köprü’nün dışında nehrin kıyısında da arkadaşlarınız ve aileniz ile beraber doyasıya piknik yapabilirsiniz. Ayrıca Avanos’ta bulunan bu Sallanan Köprü’den ayrılmadan önce mutlaka hatıra için ürünler alabilirsiniz.
Sallanan Köprüye nasıl gidilir?
Toplu taşıma araçlarını kullanacaklar Nevşehir merkezinde kalkan Avanos ilçesine giden araçlara binmesi ve o araçlar Sallanan köprüye yakın bir yere gidiyor. Oradan yürüyerek geçebilirler.
Kendi araçları ile gidecekler ise Nevşehir’den Avanos tabelasını takip edenler kolayca bulabilir.
ÇAĞRI ARCAKLIOĞLU