Enerji depolama sistemleri sektöründe faaliyet gösterecek %100 iştiraki Pomega Enerji Depolama Teknolojileri A.Ş. Polatlı’da faaliyet gösterecek Fabrikasında lityum demir fosfat (LiFePO4) hücre, batarya modülü ve enerji depolama sistemleri üretecek. Üretilecek ürünler yüksek güçte enerji depolama ihtiyacı olan; , fabrikalar, ev uygulamaları, şehir şebekeleri enerji santralleri ve yüksek güç gerektiren iş makineleri,  gibi alanlara hitap edecek. Üretilecek olan olan hücreler şebeke ölçeğindeki enerji depolama ve enerji santralleri yanı sıra ev uygulamalarında da kullanılacak. Üretilecek olan ürünler ile daha temiz ve yeşil yarınlar hedefleniyor. Karbon salınımını azaltacak olan bu ürünler ile yeşil ve sürdürülebilir bir sistem hedefleniyor. Türkiye için önemli bir pozisyonda olan Pomega Enerji Depolama Teknolojileri Üretim tesisinin açılışı'nın 29 Ağustos Salı günü saat 16.00'da gerçekleşecek. 

ENERJİ DEPOLAMA ÇÖZÜMLERİNDE DIŞA BAĞIMLILIK AZALTILACAK

Enerji depolama çözümlerinde dışa bağımlılığı da azaltmayı hedefleyen Kontrolmatik Teknoloji  Pomega Enerji Depolama Teknolojileri teknolojiyi kontrol eden geleceği kontrol eder anlayışı ile Enerji depolama çözümlerini de cari açığın kapanması da hedeflenenler arasında. Yerli enerji depolama sistemleri ile farklı sanayi kollarının ihtiyaçları da karşılanacak. anahtar teslim enerji depolama sistemleri batarya modülü üretilecek. Elektrikli araç şarj destek sistemleri, yenilenebilir enerji uygulamaları, Şebeke düzeyinde enerji depolama tesisleri, endüstriyel tesislere yönelik enerji depolama çözümleri, mesken uygulamaları ve ada kurulumları da yapılacak.

FABRİKA KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK

Kontrolmatik Teknoloji yüzde 100 bağlı ortaklığı olan Pomega Enerji Depolama şirketi Avrupa'nın Yeşil Mutabakat eylem planını ile hedeflenen yeşil dönüşümün gelişmesinde öncü olurken Yeşil Mutabakat eylem planında birinci sırada yer alacak. Kontrolmatik Teknoloji Polatlı’da yaptığı yatırım ile hem yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygınlaşması hem de gelişmesini sağlayacak. Sıfır atık prensibi ile kurulan fabrikada yağmur suyu depolama sistemi ile yılda 20 bin metreküp su kazanımı sağlanacak. Tesisin çatısının tamamını kaplayan güneş panelleri ile de fabrika kendi enerjisini üretecek.

HABER: İLKNUR KILINÇ