E-ticaret Merkezi ve GMA Türkiye tarafından düzenlenen ‘Türkiye Teknoloji Buluşmaları’nın bu yıl onuncusu Ankara’da gerçekleştirildi. Program, Sheraton Ankara Hotel’in konferans salonunda saat 10.00’da başladı. Programda, dijital dünyanın en son trendleri masaya yatırılarak yapay zeka odaklı yeni nesil iş modelleri hakkında sunumlar gerçekleştirildi. 

Girişimcilerin ve iş dünyasının büyük ilgisini çeken etkinliğin bu yılki özel teması “Yapay Zeka” olarak belirlendi.  

Teknoloji

GİRİŞİMCİLER BİR ARADA  

E-ticaret ve e-ihracat alanlarında önemli yeniliklerin ve dönüşümlerin ele alındığı buluşmalarda, özellikle işlerini dijital tabanlı modellere adapte etmek isteyen girişimciler, yeni fırsatlar ve iş birlikleri için bir araya geldi. Türkiye Teknoloji Buluşmaları, iş dünyasına dijital dönüşüm süreçlerini hızlandırmak ve yapay zeka uygulamaları ile güçlenmek isteyenler için önemli bir platform sundu. 

Türkiye Teknoloji Buluşmaları 10. Yılında “Yapay Zeka” Temasıyla Girişimcileri Bir Araya Getirdi  1 (2)

 SEKTÖRÜN ÖNDE GELEN İSİMLERİ SUNUMLAR GERÇEKLEŞTİRDİ 

Sempozyuma, e-ticaret ve dijital dönüşüm alanlarında Türkiye’nin önde gelen isimleri katıldı. Programa katılım sağlayan isimler arasında Eticaret Merkezi Başkanı Merter Özdemir ve e-ticarette öncü çeşitli sektör uzmanları yer aldı. Bu uzmanlar, katılımcılara yapay zekanın ticareti nasıl dönüştürdüğünü ve dijital ekonominin geleceğinde hangi fırsatların yattığını aktardılar. 

Türkiye Teknoloji Buluşmaları 10. Yılında “Yapay Zeka” Temasıyla Girişimcileri Bir Araya Getirdi  1 (4)

"E-İHRACAT TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK POTANSİYELİ" 

 “Yapay Zeka” teması altında düzenlenen etkinlikte, yapay zekanın e-ticaret ve e-ihracat üzerindeki etkileri detaylı olarak ele alındı. Katılımcılar, bu yeni teknolojilerin ticaret süreçlerinde nasıl kullanılabileceğini ve dijital dünyanın hızla değişen dinamiklerine nasıl ayak uydurulabileceğini öğrendiler. Programın öncüsü ve Eticaret  Merkezi Başkanı Merter Özdemir, burada yaptığı konuşmada e-ticaretin ve e-ihracatın günlük hayatımızdaki yerinden söz etti.  

Eticaret Merkezi Başkanı Merter Özdemir, aynı zamanda e-ticaret ve e-ihracatın Türkiye’nin dijital ekonomisinde ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Özdemir, Türkiye'nin dijital ürün ve hizmet ihracatını artırarak küresel pazarlarda daha güçlü bir konuma gelmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle müzik platformları, dijital oyunlar ve video içerik hizmetlerine yönelik yaptığı örneklemelerle, Türkiye’nin kendi teknolojik üretimini yaparak yurt dışına bağımlılığı azaltması gerektiğine dikkat çekti. 

Türkiye Teknoloji Buluşmaları 10. Yılında “Yapay Zeka” Temasıyla Girişimcileri Bir Araya Getirdi  1 (5)

“DİJİTAL EKONOMİMİZİ BÜYÜTMELİYİZ” 

Özdemir, sempozyumda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: 

Ankara dahil 56 ilde ‘KUYU-46’ operasyonu: 166 şüpheli yakalandı Ankara dahil 56 ilde ‘KUYU-46’ operasyonu: 166 şüpheli yakalandı

 “Hepimiz Netflix, Spotify gibi dijital platformlara her ay düzenli ödemeler yapıyoruz. Peki bu paralar nereye gidiyor? Yurt dışına. Yapmamız gereken şey, bu tür ürün ve hizmetleri Türkiye’de geliştirip dünyaya ihraç etmek. Yurt dışına bağımlı kalmadan kendi dijital ekonomimizi büyütmeliyiz." 

10 İLDE TEKNOLOJİ BULUŞMALARI DÜZENLENECEK 

Özdemir, konuşmasında etkinliğin bu yıl on ilde düzenleneceğini müjdeleyerek, dijital teknolojilerin Türkiye'nin dört bir yanına yayılması için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. "Bu etkinliklerle, her ilde sahneyi geliştirip daha fazla insana ulaşacağız. Türkiye’nin teknolojik dönüşümüne katkı sağlamaya devam edeceğiz" diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

Muhabir: SEMA TÜRKEL