İş Bankası, 100. kuruluş yıl dönümünde önemli bir projeyi hayata geçirdi: Atatürk adına açılan Türkiye İş Bankası Atatürk Kütüphanesi, Ulus’taki İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nde öğrencilere, akademisyenlere ve araştırmacılara hizmet vermeye başladı.
MÜZE BİRÇOK PROJEYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
Ankara’nın Ulus bölgesindeki tarihi İktisadi Bağımsızlık Müzesi, beş yıldır sanatseverler, tarih meraklıları ve öğrenciler için bir kültür merkezi olarak faaliyet gösteriyor. Müze, İş Bankası’nın 100. yılını kutlamak amacıyla birçok önemli projeye ev sahipliği yapıyor. Bu projelerden biri de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adına ithafen açılan Türkiye İş Bankası Atatürk Kütüphanesi.
26 Ağustos tarihinde kapılarını açan kütüphane, müzenin dördüncü katında yer alıyor. Kütüphane, Atatürk, Millî Mücadele, Cumhuriyet Tarihi ve İktisat Tarihi gibi ana konulara odaklanan geniş bir koleksiyon sunuyor.
Atatürk’ün okuduğu ve yazdığı kitaplar ile Atatürk hakkında yazılmış eserlerin de yer aldığı kütüphane, 4 binin üzerinde basılı kaynağın yanı sıra, 29 binin üzerinde e-kitap, Türkçe ve yabancı dillerde 7 binin üzerinde süreli yayın, 2 bin 500 akademik dergi ve 45 bin belge içeren arşiv sunuyor.
ÖĞRENCİLERE VE AKADEMİSYENLERE HİZMET VERECEK
Kütüphane, kullanıcılarının dijital kaynaklara erişimini kolaylaştırmak amacıyla ortak kullanıma açık bilgisayarlar ve ücretsiz internet bağlantısı sağlıyor. Ayrıca, 47 kişilik genel okuma salonu, 12 kişilik toplantı odası ve 16 kişilik çok amaçlı salon gibi çeşitli alanlarla toplamda 75 kişilik kapasiteye sahip.
Türkiye İş Bankası Atatürk Kütüphanesi, öğrencilere, akademisyenlere ve araştırmacılara, pazartesi hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında hizmet verecek.
Açılışla birlikte, kütüphanenin, Atatürk'ün vizyonuna uygun olarak bilgiye erişim ve araştırma fırsatları sunma amacı taşıdığı belirtiliyor. Kütüphane, hem Atatürk'ün mirasını yaşatmayı hem de bilgi ve araştırma alanında önemli bir kaynak olmayı hedefliyor.