Theta Healing, 1990'ların ortalarında geliştirilen bir meditasyon tekniği ve şifalanma yöntemidir. Bu yaklaşım, ruhsal bir felsefeye dayanır ve temelde geçmiş deneyimlerimizden kaynaklanan olumsuz inançları değiştirmeyi hedefler. Onun yerine, olumlu inançları ve koşulsuz sevgiyi teşvik eder.
Melankoli, depresyon, negatif inançlar, kadercilik ve korkular gibi olumsuz duygusal durumlar, yaşadığımız deneyimlerin bir sonucu olarak ortaya çıkar. Theta Healing yöntemi, bu sonuçların nedenlerini keşfetmeye odaklanır ve bu nedenleri şifalandırmayı amaçlar.
Theta Healing, öz-farkındalık, öz-dinleme, öz-sevgi ve öz-kabulü vurgular. Aynı zamanda değişimi teşvik eder ve kişinin kendisini daha iyi anlamasını sağlar.
Theta Healing nedir ve nasıl yapılır?
Theta Healing'e göre, beynimizin 5 temel frekansı bulunur: Gama, Beta, Alfa, Teta ve Delta. Derin meditasyon, uyku veya hipnoz sırasında, hakim dalga genellikle Theta'dır. Theta frekansı, stresi azaltma, derin gevşemeyi teşvik etme, zihinsel berraklık ve yaratıcılığı artırma, ağrıyı hafifletme yeteneği olduğuna inanılır. Theta durumu, şifa durumu olarak kabul edilir.
Theta Healing seansları genellikle 30 dakika ile 1.5 saat arasında sürer ve süre, ele alınan soruna ve kişinin ihtiyacına göre değişebilir.
Theta Healing evde nasıl yapılır?
Theta Healing'e başlamak için bir seminere veya kursa katılmak gerekli değildir, ancak istenirse eğitim almış danışmanlardan destek alabilirsiniz. Geçmişteki duygusal travmaları bırakmak ve zihni iyileştirmek sadece bir seansta veya birkaç seansta elde edilebilecek bir şey değildir. Düzenli meditasyon yapmak gereklidir.
Beyni Theta durumuna getirmek için tasarlanmış Theta frekanslarını içeren meditasyon müziği dinlemek, evde Theta Healing deneyiminizi destekleyebilir. Geleneksel oturarak meditasyon yapmaktan hoşlanmıyorsanız, bu özel müziği dinlerken uzanabilir, sandalyede oturabilir veya dolaşırken meditasyon yapabilirsiniz.
Sonuç olarak, Theta Healing, derin meditasyona dayalı basit bir sistemdir. Derin meditasyon sırasında, Theta dalgaları özellikle beynin ön ve orta kısımlarında görülür. Bu bölge, diğer zihinsel işlevleri izlemekle ilgilidir.