Yerli kart TROY'un teknolojisi Türkiye'de geliştirilmesi sebebiyle her geçen gün kullanımı artmakta.Bankaların desteği ile kurulmuş olan TROY kart, yerel kart şeması olup, kart adedi ve kullanımı başta olmak üzere hızla büyüme kaydetmekte. 

Yerli kartlar TROY,yurt içinde tüm POS cihazları, ATM'LER, ve e-ticaret işlemlerinde de kullanılabilmkte olup, kullanıcılara aynı zamanda birçok avantajı da sunmaktadır. TROY'un her geçen gün kullanımının ve talebinin artması bekleniyor. 

Asgari ücret ne kadar olacak? Hükümetten ilk açıklama geldi Asgari ücret ne kadar olacak? Hükümetten ilk açıklama geldi

2016 yılında faaliyetine başladı

2015 yılında Bankalararası Kart Merkezi (BKM) öncülüğünde bir araya gelen bankalar, yerel kart şeması olan TROY'u kurdular. TROY,Türkiye'nin ödeme yöntemi olarak 2016 yılında faaliyetine başladı. 

TROY çalışmaları,Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 2020 yılındaki BKM'ye hakim ortak olup hissedar olması sonrası hız kazandırıldı. TROY, hem kullanım hem de kart adedi olarak hızla büyüme kaydetti. Toplamda 19 milyon TROY logolu kart bulunmakta. Kartlı sistemler alanındaki en güncel teknolojileri de destekleyen TROY, banka ve elektronik para kuruluşlarına başvurularak alınabiliyor.

2023 başından itibaren 239,2 milyar liralık işlem yapıldı

TROY kartlar ile toplamda 2023 başından itibaren 239,2 milyar liralık işlem yapıldığı ifade edildi. Yerli kart TROY'un kullanımı, haziran ayına göre 3'e katlandı. 

Bankacılık alanındaki yetkililer ise, TROY'a olan talebin her geçen gün katlanarak artacağını belirttiler. 

Editör: Tuğba Akkesen