Tarkan Altın Madalyon filmi nerede çekildi? Tarkan Altın Madalyon oyuncuları ve Kraliçe kimdir? Tarkan Altın Madalyon filmi konusu nedir? Tarkan Altın Madalyon filmi hakkında detayları merak ediliyor. Sizlere Tarkan Altın Madalyon filmi hakkında merak edilenleri araştırdık...

Tarkan: Altın Madalyon, tarzı Tarkan'ın karakterini anlatan Altın Madalyon[1] adlı çizgi romandan uyarlanan 1972 yapımı fantastik Türk filmidir. Yönetmenliğini Mehmet Aslan'ın yaptığı film, Sezgin Burak'ın çizdiği filmle aynı çizgi romanları ve farklı temaları işliyor. Çizgi roman macerası Roma İmparatorluğu'nda geçmeyi başarırken, filmin senaryosu da Vandallar hakkında yazıldı. Tarkan'ın dördüncü filmi olan bu filmde diğer filmlerde olduğu gibi Tarkan karakterini Kartal Tibet canlandırıyor.

Tarkan: Viking Blood'un devamında Tarkan'ın Avrupa Hun İmparatoru Attila'nın gelini Honoriya'sı ve onun Vandal Kralı'ndan kurtulma çabaları ele alınıyor.

Tarkan Altın Madalyon filmi Konusu

Film, Kuzey Karadeniz'deki Avrupalı ​​Hunların lideri Attila'nın Avrupa'nın çoğunu fethettiği dönemde geçiyor. Tanrının Kırbacı olarak bilinen Avrupa Hun İmparatoru Attila, akıncılarından önce Batı Avrupa'yı istila ediyor, krallıkları deviriyor ve ülkeleri fethediyordu. Batının Vandal Kralı, on yıllık kılıcını güçlü Hun liderinin huzuruna teslim edenlerden biriydi. Attila ona topraklarını ve tacını verirken, krallığın genç ve güzel kızı Honoria'yı gördü. İmparatorluk ünvanının büyük kahramanı bu saf ve masum güzelliğe kayıtsız kalamadı, ona aşık oldu. Attila'yı dize getiren bu büyük aşk yerini Honoria'nın elinde buldu. Sevmesini bilmeyenler, sevişenler... Ama ayrılmak zorunda kaldılar. Bu, Attila'nın ülkelerini ilhak etmek için savaşmak, büyük fetihlerine devam etmek zorunda olduğu anlamına geliyor. Attila ayrılırken Honoriya'ya altın madalya takdim etti[3] ve şöyle dedi: "Dünyanın neresinde olursam olayım, bu madalyayı alır almaz koşarak yanınıza geleceğim." Attila, Honoriya'yı babasına emanet eder ve ordularının başında sefere çıkar. Hun atlıları zaferden zafere koştu ama Hun hanın geride bıraktığı Vandallar saklanmadı. Doğunun acımasız Vandal Kralı, Honoriya'nın babası ve öz kardeşi Batının Vandal Kralı'nın topraklarını işgal etti; Cardes'i öldürüp tahtına oturarak kanlı bir saltanat kurdu. Attila, büyük zaferlerin ardından sevdiği kadının cesedini bile bulamadı. Eski Vandal krallığının yerine artık yeni, düşman bir krallık vardı. Büyük kahraman, bu düşmanı kendi yerine koymak için ülkenin dört bir yanına çadırını kurarak savaşa hazırlanıyordu. Bu sırada Attila'nın madalyonunu taşıyan bir haberci sayesinde bulduğu Honoriya ve oğluyla tanışamadan Vandal krallığının tuzağına düştü. Tarkan gelip Attila'yı ülkesinden kurtarırken Honoriya ve ürünün kaçırılması onu durduramaz. Tarkan'ın bu seferki hedefi Attila ile nişanlısının evliliğini kurtarmaktır. Karşısında çılgın bir kral, maskeli bir kraliçe, acımasız bir vezir ve bir sürü Vandal ordusu var. Tarkan ve Kurtiş oturur. Bu zorlu görevde Tarkan'ın eski dostu Kulke ve akrobatlarına yardım edecektir.

Arka Sokaklar'da Flaş Gelişme: O İsim Geri Dönüyor! Arka Sokaklar'da Flaş Gelişme: O İsim Geri Dönüyor!

Tarkan Altın Madalyon filmi nerede çekildi?

Altın Madalyon adlı çizgi romandan uyarlanan, kurgusal karakter Tarkan'ın hikâyesini konu alan Tarkan Altın Madalyon filminin yönetmen koltuğuna Mehmet Aslan oturdu. Hikayeyi Burak Sezgin yaratırken, Tarkan karakterini Kartal Tibet canlandırıyor.

Tarkan Altın Madalyon Viking Can'ın orijinal versiyonunu da izleyebilirsiniz. Birçok ünlü oyuncunun yer aldığı bu dizinin çekimlerinin yanı sıra çeşitli bilgiler de verildi.

O halde farklı mekanlarda çekimleri yapılan Tarkan Altın Madalyon filminin 1972 yılında Ören film stüdyosu ve Bükey filmi tarafından çekildiğini söyleyelim. Filmin kale sahneleri İstanbul Rumeli Hisarı ve Bodrum Kalesi'nde çekildi. Bunun dışında İstanbul'un farklı semtlerinde birçok sahne çekildi.

Tarkan Altın Madalyon filmi oyuncuları

Tarkan (Kartal Tibet) — Attila'nın akıncısı ve Hun kahramanı.
Kurt (Can Kurt) — Tarkan'ın yardımcısı ve sadık kurdu.
Attila (Kamran Usluer) — Avrupalılar tarafından Tanrının Kırbacı olarak anılan onuncu Avrupa Hun İmparatorluğu hükümdarı.
Vandal kralı (Zeki Alasya) — Batı Vandal kralı olan kardeşini öldürerek tüm ülkeyi hakimiyeti altında alan Doğu Vandal kralı.
Gosha (Eva Bender) — Vandal kralı ile birlikte hareket eden büyücü.
Kulke (Halit Akçatepe) — Tarkan'ın arkadaşı ve yoldaşı.
Kraliçe (Birsen Ayda) — Vandal kralının karısı ve ülkenin en tanınmış fahişesi.
Honoriya (Pakize Suda) — Batı Vandal kralının kızı ve Attila'nın nişanlısı.
Vezir (Altan Günbay) — Vandal kralının sağ kolu ve veziri.
Roza (Mürüvvet Sim) — Genelev sahibi.
Erka (Yeşim Tan) — Kulke'nin karısı.
Vezir (Ali Demir) — Hun veziri.
Vezir (Celal Yonat) — Hun veziri.
Cellat (Yadigar Ejder) — Hun cellat.
Hancı (Haluk Orçun) — Kulke ve Erka'nın kaldığı hanın sahibi.

Editör: ÖMER YILDIZCI