Kariyerinde Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Gazi koşuları şampiyonlukları bulunan efsane jokey Süleyman Akdı, D-Smart Spor Müdürü Aykut Aydın'ın sorularını yanıtladı. 97. Gazi Koşusu öncesi açıklamalarda bulunan Akdı, ilk kez "İmparator" lakabının kendisi için kullanıldığını söyledi. İşte Süleyman Akdı'nın açıklamalarından öne çıkanlar:
SÜLEYMAN AKDI: EN ZOR OLAN ŞEY ZİRVİYE ÇIKTIKTAN SONRA ORADA KALMAK
"Yarış kazanıp popülerliğim artınca önce Pele sonra dönemin bir başka efsane futbolcusu Eusebio’nun adıyla çağrılmaya başlandım. Spor camiasında ilk kez ‘İmparator’ lakabı benim için kullanıldı. Fatih Terim, İbrahim Tatlıses ve Oğuz Çetin’e benden sonra İmparator dendi. Jokeylik çok zor meslek. En zor olan şey zirveye çıktıktan sonra orada kalmak.
SÜLEYMAN AKDI: HALİS KARATAŞ ŞU ANDA TÜRKİYE'NİN EN İYİ JOKEYİ KONUMUNDA
Halis Karataş şu anda Türkiye’nin en iyi jokeyi konumunda. Kendi stilini oluşturarak at binmek jokeyler için çok önemli. Vedat Abiş, Görkem Özçelik, Ali Yıldız, Eray Çizik gibi gençleri çok beğeniyorum. Son iki yılda Ayhan Kurşun muazzam bir yükseliş gösterdi. Ben birçok farklı jenerasyonla at bindim. Her yarış için ayrı taktiğim vardı. Rakamlara baktığımızda çıktığım her üç yarışımdan birini kazandım.
SÜLEYMAN AKDI: DOĞRU TAKTİĞİ YAPAN KAZANIR
Gazi için bu sezon 5-6 önemli isim var. Ayhan Kurşun ile start alacak Qualizto, Akın Sözen’in bineceği Native Power, Gökhan Kocakaya ile yarışacak olan Cosmic Kid, Mehmet Salih Çelik’in bineceği Head Vorker, Özcan Yıldırım ile Lord Of Pelennor ve Halis Karataş ile start alacak Anadolu Koparan önde... Ancak gidişat önemli. Doğru taktiği yapan kazanır."