Mükemmel bir ekran görüntüsü alıp bunu sosyal medyada veya arkadaşlarınızla paylaşmak istediniz mi? Belki de viral olacağını bildiğiniz bir hata veya fotoğraf kanıtına ihtiyacınız olan imkansız bir öldürme serisi. PS5, Xbox Series S/X veya Switch'in entegre yakalama özelliklerini kullanıyorsanız, bu görüntüleri bulmak oldukça kolaydır. Genellikle bazı medya sekmelerinde gizlenirler veya PS Uygulaması ve Xbox Uygulamasında olduğu gibi, oyun kitaplığı sekmesinde doğrudan erişilebilirler. Öte yandan, ekran görüntülerinizi Steam'de bulmaya çalışmak o kadar sezgisel değil. Sonuçta, onlar sadece bilgisayarınızda bir yere kaydediliyor, bu da bir klasör ve alt klasör karmaşası olabilir.

Girişimlerde dijital dönüşüm: İnternet kullanım oranı arttı Girişimlerde dijital dönüşüm: İnternet kullanım oranı arttı

Steam'de hiç ekran görüntüsü almadıysanız, klavyenizdeki varsayılan kısayol tuşuna (F12) basmak kadar basittir. Kamera deklanşörü gibi bir ses duyarsınız ve ekran görüntüsünün alındığını onaylayan bir bildirim açılır ve bu basit işlemi 19 GB bulut depolama alanınızda yer kaldığı sürece tekrarlayabilirsiniz. Ekran görüntüsü almak ne kadar basitse, onları bulmanın da aynı derecede kolay olacağını düşünürsünüz. Kuşkusuz, onları görüntüleme seçeneği sonuçta mantıklı olan bir yerde, ancak ilk bakacağınız yer olmayabilir.

Steam ekran görüntülerimi nerede bulabilirim?

Arkadaş çevrenizi etkileyeceğinden emin olduğunuz bir çekiminiz olduğunda, belki biraz rötuş düzenlemesi yapmak veya doğrudan paylaşmak için ona erişmek isteyeceksiniz. Steam ekran görüntüleri doğrudan özel Steam profilinize paylaşılabilir ve herkesin görebileceği şekilde herkese açık hale getirilebilirken, platform dışında yayınlamak ve paylaşmak için Steam'in dosya klasörlerinden de çıkarılabilirler. Steam ekran görüntülerinizi kolayca bulmak için Steam'i açın, üst menüden Görünüm'ü seçin ve Ekran Görüntüleri'ne tıklayın. Bu, ekran görüntülerini silebileceğiniz, profilinize yükleyebileceğiniz ve bunları halktan gizleyebileceğiniz Steam'in Ekran Görüntüsü Yöneticisi'ni açacaktır. Aynı zamanda ekran görüntüsü klasörünü bulmanın en kolay yoludur, çünkü istediğiniz ekran görüntüsüne tıklayabilir ve sağ alt köşede Diskte Göster düğmesini (Sil'in solunda) seçebilirsiniz.

Bu işe yaramazsa, klasörü manuel olarak bulmak biraz daha karmaşıktır. Steam klasörünü bularak başlayın, bu Windows'ta C:Program Files (x86)Steam, Linux'ta ~.local/share/Steam veya Mac'te ~/Library/Application Support/Steam altında olacaktır. Ardından şunları yapacaksınız:

  1. userdata'yı seçin.
  2. Hesap numaranızla klasörü seçin
  3. 760'ı seçin.
  4. remote'u seçin.
  5. Oyun numarası klasörünü seçin.
  6. screenshots'u seçin.

Ne yazık ki, hangi oyunun hangi oyun numarası klasörüyle ilişkili olduğunu bilmenin bir yolu yokken, Steam ID'nizi ("Hesap Ayrıntıları" altında bulunur) SteamID.io'ya kopyalayarak ve SteamID3 alanındaki numaraları eşleştirerek hesap numaranızı bulabilirsiniz.

Steam ekran görüntülerinin nereye gideceğini özelleştirebilir miyim?

Yukarıdaki adımlar, Steam'in ekran görüntüleriniz için seçtiği varsayılan konumu bulmak için iyi çalışmalıdır. Ancak Steam, sıkıştırılmamış görüntüler için özel bir harici klasör seçmenize de olanak tanır. Orijinal Steam klasörüne kaydedilmeye devam etseler de, harici klasör bir tür yedek görevi görür. Steam'i kaldırırsanız, özel klasörü kaybedersiniz, ancak tüm harici (ve yüklenen) çekimler kaydedilir. Steam'i başlatmadan erişmek de çok daha kolaydır. Ne yazık ki, oyunlara göre düzgün bir şekilde organize edilmiyorlar.

Harici ekran görüntülerinin nereye gideceğini özelleştirmek için Ekran Görüntüsü Yöneticisi'ni açın, Ayarlar'ı (dişli simgesi) seçin, Harici ekran görüntüsü klasörünü bulun ve Klasörü değiştir'i seçin. Harici ekran görüntülerinin kaydedilmesi için Ekran görüntülerimin harici bir kopyasını kaydet'in etkinleştirildiğinden emin olun. Harici ekran görüntülerini devre dışı bırakmak isterseniz, bu ayarı kapatın. Harici ekran görüntüsü klasörünüzü istediğiniz sıklıkta değiştirebilirsiniz ve alabileceğiniz harici ekran görüntüsü sayısının tek sınırı sabit disk depolama alanınızdır.

Kaynak: Haber Merkezi