SİRİUS GÜNEŞ KAVUŞUMU NE ANLAMA GELİR?

"Sirius Güneş Kavuşumu" terimi, Sirius yıldızının Güneş ile aynı gökyüzünde veya birbirlerine yakın bir konumda göründüğü bir olayı ifade eder. Bu durum, Sirius'un Güneş'e gökyüzünde doğrudan karşı konumda bulunduğu anlamına gelir.

Sirius, en parlak yıldızlardan biridir ve Büyük Köpek takımyıldızında yer alır. Güneş'in yanı sıra Sirius da kendi hareketini sürdürür ve gökyüzünde yıllık hareketler yapar. Bu nedenle, belirli bir zaman aralığında Sirius ve Güneş, gökyüzünde aynı bölgede veya yakın bir konumda buluşabilirler.

GÜNEŞ SİRİUS-2

Sirius Güneş Kavuşumu, genellikle Sirius'un sabah veya akşam saatlerinde, yani Güneş'in doğuşundan hemen önce veya batışından hemen sonra görüldüğü bir durumdur. Bu durumda, Sirius ve Güneş genellikle aynı gökyüzü bölgesinde belirgin bir şekilde yer alırlar ve parlaklık açısından etkileyici bir manzara sunarlar.

Sirius Güneş kavuşumu astrolojide en şanslı gün anlamına geliyor. Pek çok medeniyet yüz yıllardır yılda bir defa gerçekleşen bu önemli günü kendine özel gelenek ve etkinliklerle geçiriyor.

güneş sirius

Bugün gökyüzünün en parlak yıldızı olan Sirius ile güneş bir araya geliyor. Aslında bu durum Güneş ile Sirius yıldızı ile aynı hizaya gelmesini ifade ediyor.

Kuran-ı Kerim'de Güneş'ten başka adı geçen tek yıldız olan Sirius, tüm medeniyetlerde 'kutsal yıldız' olarak kabul ediliyor.

SİRİUS GÜNEŞ KAVUŞUMU NE ZAMAN OLUCAK?

Sirius Güneş kavuşumu 3 Temmuz ile 7 Temmuz arasında gerçekleşiyor ancak en önemli gün 6 Temmuz olarak belirtiliyor. Bugünün her anının değerlendirilmesi gerektiği belirtiliyor.

GÜNEŞ SİRİUS-3

KURAN-I KERİM'DE DE GEÇMEKTEDİR

Sirius (Şi’ra) yıldızının Kuran’da geçmesinin önemli bir anlamı vardır. Sirius yıldızı görünür bakımından gökyüzündeki en parlak yıldızdır ve Canis Major Takımyıldızı'ndadır.

Dünyaya 8,6 ışık yılı uzaklıkta olan Sirius, Orion Takımyıldızı'nın yanında çıplak gözle rahatlıkla görülebilir.

Eski uygarlıklardan günümüze kadar bu yıldıza tapan kavimler vardır ve Kuran-ı Kerim'de yer alan ayette, Sirius yıldızının Rabbi’nin de Allah olduğu belirtilmektedir.

53. sure olan Necm (Yıldız) suresinin 49. ayeti şu şekildedir:

“ve muhakkak ki Şi'ra yıldızının Rabbi de O'dur.”

Sirius, Türk kültüründe ise Akyıldız yani Anakurt ‘Asena’ olarak yer alır.

PEKİ NE YAPMALIYIZ?

Sirius yıldızı mitolojik olarak "Demir Kazık" olarak kabul görür. Yani evrenin direği, gökyüzünün kapısı, tutucusu, dayanağı, desteği olduğu ifade edilir.

Bugünde kişiler ağzından çıkana, aklından geçene çok ama çok dikkat etmeli.

Sirius Güneş buluşmasında gökyüzü ve yeryüzü arasında yüzlerce ahtapotun kollarıyla açılmış bir enerji kanalı oluştuğu düşünülüyor.

Bugünde tutulan dileklerin bire yüz alınacağı; denilenin düşünülenin niyet edilenin yaşanacağı umut ediliyor.

İşte tam da bu nedenle muhteşem bir haber olduğu kadar aşırı da tehlikeli. Bu yüzden bu yoğun ve muazzam enerji akışını kişinin kendisi için ve bütünün hayrına, en güzel, en iyi, en yüce, en olumlu şekilde kullanması ve yüce Yaradana en güzel duaları etmesi tavsiye ediliyor.