Ankara'da kültürel anlamda birçok tarihi yapı varlığını hala devam ettiriyor. Bu yapılardan bir taneside 'Kağnıcıoğlu Camii'. Ankara'nın Altındağ ilçesinde, Selçuklu dönemi mimarisini yansıtan ve 17. yüzyılda inşa edilmiş olan Kağnıcıoğlu Camii, zamanın izlerini taşıyarak günümüze ulaşmayı başardı. Bu tarihi yapı, hem mimari özellikleri hem de işlevselliği ile yerli ve yabancı turistlerin dikkat çekiyor.

Selçuklu Mimarisini Yansıtan Tarihi 'Kağnıcıoğlu Camii' (2)

Hamamarkası'nın tarihi hatırası kurtarılmayı bekliyor! Hamamarkası'nın tarihi hatırası kurtarılmayı bekliyor!

SELÇUKLU MİMARİSİNİ YANSITAN NADİDE YAPILARDAN BİR TANESİ

Kağnıcıoğlu Camii, Namazgah Sokağı ile Yenice Sokağı'nın kesişim noktasında bulunuyor. Dikdörtgen planlı ve mescit ölçülerinde olan cami, ilk olarak Mermerzade Ahi İbrahim Ağa tarafından mescit olarak yapılmış, daha sonra camiye dönüştürülmüştür. İhtişamlı yapısı ve tarihi derinliğiyle, ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam eden bu ibadet mekanı, Selçuklu dönemi mimarisinin nadide örneklerinden biri olarak kabul ediliyor.
Selçuklu Mimarisini Yansıtan Tarihi 'Kağnıcıoğlu Camii' (4)
Caminin yapımında kullanılan ahşap hatıl ve taş kaideler, yapının sade ama etkileyici bir görünüm kazanmasını sağlamış. 2008 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları sonucunda, caminin bazı bölümleri aslına uygun bir şekilde restore edilmiştir. Restorasyon sırasında minaredeki ahşap malzeme de yenilenmiş, minarenin dokusu korunarak zamanla meydana gelen yıpranmalara karşı önlemler alınmıştır.

Selçuklu Mimarisini Yansıtan Tarihi 'Kağnıcıoğlu Camii' (1)

Muhabir: KÜBRA AÇIKGÖZ