Dünya ve Türkiye şampiyonu eski milli güreşçi Selçuk Çebi, Türkiye Güreş Federasyonu’nun olağan genel kurulunda başkan adayı olduğunu duyurdu. Ankara'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Çebi, adaylık sürecinde hayata geçireceği projeleri de açıkladı.

"FEDERASYON BAŞKANININ KİLİT BİR ROLÜ VARDIR"

Türkiye Güreş Federasyonu’nun geçmişteki büyüklerine ve güreş camiasına olan bağlılığını vurgulayana Çebi, "Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bu uzun yolculukta yanımızda olan Bakanlarımız, federasyon başkanlarımız, kulüp yöneticilerimiz, antrenörlerimiz ve sporcularımızın katkıları unutulmaz," dedi. 

Güreşle tanıştığı 12 yaşından itibaren geçen 25 yılın, üç dünya şampiyonluğu ve İstiklal Marşı'nı gururla dinlettirme anılarıyla dolu olduğunu belirten Çebi, spor aşkının ve milli manevi değerlerle harmanlanmış yaşam tutkusunun kendisini bu göreve yönlendirdiğini ifade ederek,  "Bakanlık ile federasyon arasındaki iş birliğinin derinleştirilmesinde Federasyon Başkanının kilit bir rolü vardır. Bu iş birliğinin güçlendirilmesi, sporun her kademesinde etkili ve uyumlu bir yönetim yapısının oluşmasını sağlar ve güreş sporunun daha ileri seviyelere taşınmasının önünü açar" ifadelerini kullandı. 

HEDEF VE PROJELERİNİ DUYURDU 

Eğitim ve idari kariyerinden de bahseden Çebi, Beden Eğitimi öğretmenliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda spor kontrolörlüğü, spor müşavirliği ve Spor Eğitimi Daire Başkanlığı gibi görevlerde bulunduğunu belirtti. Şu anda Sporcu Yetiştirme Daire Başkanlığı görevini yürüttüğünü vurguladı ve bu deneyimlerin federasyon yönetiminde daha etkili, şeffaf ve adil bir yaklaşım sergilemesine olanak tanıdığını söyledi.

Çebi, “Benim için kutsal bir değere sahip olan bu önemli görevi en yüksek başarıyla, etkili ve verimli bir şekilde yerine getirebilmek için belirlediğimiz bazı politika ve projeleri maddeler halinde sizlerle paylaşmak istiyorum,” dedi.

Selçuk Çebi'nin açıkladığı projeler arasında şunlar yer aldı:

Hakan Yılmaz: “Ankara’daki bütün ilçelerin statları yenilenmişken Polatlı neden yok sayılıyor?” Hakan Yılmaz: “Ankara’daki bütün ilçelerin statları yenilenmişken Polatlı neden yok sayılıyor?”
  1. Yeni Teşkilat Yapısı: Federasyonun kurumsal yapısını güçlendirecek.
  2. Yeni Lig Yapısı: Güreş liglerini yenileyecek ve daha dinamik hale getirecek.
  3. Bölgesel Gelişim Ligleri: Alt yaş gruplarında bölgesel ligler düzenleyecek.
  4. Ödül Sistemi: Lig ve şampiyonalara ödül sistemi getirecek.
  5. Kulüp Destekleri: Kulüpleri ayni ve nakdi olarak destekleyecek.
  6. Kulüp Sayısını Artırma: Kulüp sayısını artırma girişimlerinde bulunacak.
  7. Sponsorluk Gelirleri: Sponsorluk gelirlerini artıracak.
  8. Milli Takımların Sağlık ve Performansı: Sağlık ve performans ekiplerini güçlendirecek.
  9. Milli Takım Kamp ve Seçme Kriterleri: Kriterleri netleştirecek.
  10. Ulusal ve Uluslararası Projeler: Güreş Vakfı ve Derneklerle projeler yürütecek.
  11. Olimpiyat Takvimi: 2025-2028 Lig ve Şampiyona Faaliyet Programını yayımlayacak.
  12. Geleneksel Güreşlerle İşbirlikleri: Geleneksel güreşler federasyonu ile işbirlikleri yapacak.
  13. Gala Gecesi: Güreşin Enlerinin ödüllendirildiği gala gecesi düzenleyecek.
  14. Yeni Tesis: İdari bina, spor salonları, güreş müzesi ve konaklama hizmetleri içeren bir tesis kazandıracak.
  15. UWW ile İşbirliği: UWW ile işbirliğini güçlendirecek.
  16. Çalıştay: Aralık ayında planlanan çalıştayı gerçekleştirecek.

Çebi, "Bu süreçte bana göstereceğiniz destek ve güven, Türk güreşinin geleceğini şekillendirmede en büyük motivasyon kaynağım olacaktır" diyerek, tüm güreş paydaşlarına teşekkür etti ve başkan adaylığını gururla duyurdu.

Muhabir: ZEYNEP PAMUK