Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle ilçemizde de çeşitli törenler ve ziyaretler düzenleniyor. Kahraman Mehmetçiğin 107 yıl önce dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermeyerek yazdığı Çanakkale Geçilmez Destanı’nın 106 yıllık haklı gururu, bir kez daha yaşanacak. 18 Mart 2022 Cuma günü saat 08.00'de başlayıp, saat 24.00'de sona erecek olan Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Polatlı İlçesinde aşağıdaki kutlama programı uygulanacak.

ŞEHİTLERE DUA

Çarşı Camii'nde sabah namazına müteakip dualar okunacak ve tesbihat yapılacak. 18 Mart 2022 Cuma günü İlçe Müftülüğü tarafından Çarşı Camii'nde sabah namazından sonra tüm şehitlerimizin ruhları için dualar okunup, tesbihat yapılacak. Polatlı Belediye Başkanlığı tarafından çorba ikramı yapılacak. Öğle namazında şehitler için mevlüt okunacak.

ŞEHİTLİK ANITI’NDA ŞEHİTLERİMİZ ANILACAK

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Cuma günü ilçemizdeki Sakarya Şehitliği’nde bir Anma Töreni düzenlenecek. Program saat 09.00’da Sakarya Şehitliği’nde bulunan Şehitler Anıtı’na Polatlı Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Polatlı Şehit Ailelerine Hizmet, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından çelenk konulacak. Çelenklerin sunulmasının, ardından saygı duruşunda bulunulacak, bando eşliğinde İstiklal Marşı okunacak. Garnizon Komutanlığınca hazırlanan tören birliği tarafından saygı atışı yapılacak. Saygı atışının ardından günün anlam ve önemini belirtilen bir konuşma yapılacaktır. Günün anlamını belirtilen konuşma Garnizon Komutanlığınca görevlendirilecek bir subay tarafından yapılacak.

ŞEHİT MEZARLARI ZİYARET EDİLECEK

Çelenk sunma töreninin ardından saat 09.30’da Şehit Mezarlığı’ndaki Şehit Mezarları ziyaret edilecek ve burada saygı duruşunda bulunulacak. Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin ulaşımı Garnizon Komutanlığınca sağlanacaktır.Polatlı Belediyesi tarafından karanfil dağıtılacaktır. Şehitlerimize dua ve Kuran Tilaveti İlçe Müftülüğü tarafından icra edilecek.

13 EYLÜL KÜLTÜR MERKEZİNDE TÖREN DÜZENLECEK

13 Eylül Kültür Merkezi’nde saat 10.30’da Polatlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Şehitleri Anma Programı yapılacak. Program İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonunda, Polatlı Anadolu Lisesi Müdürlüğünün sorumluluğunda hazırlanarak icra edilecek.

ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET

18 Mart 2022 Cuma günü Şehitler Günü olması sebebiyle, 18 Mart 2022 Cuma günü öğleden sonra önceden belirlenecek şehit aileleri İlçe yöneticilerince evlerinde ziyaret edilecek. Şehit ailelerinin evlerinde ziyaret edilmesi, Polatlı Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü, POLŞAHDER ile İlçe Emniyet Müdürlüğünün koordinasyonunda gerçekleştirilecek. Bu programın uygulanmasından, yürütülmesinden her türlü kontrol ve denetiminden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sorumludur.