Seçmen listeleri düzeltme ve eksiklerin tamamlanması için bugün askıya çıktı ve 2 Nisan Pazar günü saat 17.00’de askıdan indirilecek. Bu süre içinde, kaydı olmayan depremzedeler ve diğer seçmenler ilgili ilçe seçim kurullarına başvurarak seçmen olabilecekler.

LİSTELER 2 NİSAN’A KADAR ASKIDA OLACAK

Polatlı İlçe Seçim Kurulundan konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “Birinci turu 14 Mayıs 2023 Pazar günü, ikinci turu 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimlerinde kullanılacak olan muhtarlık bölgesi askı listelerinin 20/03/2023 Pazartesi günü saat 08.00 itibarıyla askıya çıkarılacak ve 02/04/2023 Pazar günü saat 17.00 itibarıyla askıdan indirilecek olup adres değişikliğine ilişkin işlemler bu süreler içinde ilçe nüfus müdürlüklerinden yapılacak ve daha sonra gerekli belgelerle Polatlı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na başvurulacaktır.”

ENGELLİ VE HASTA SEÇMENLERİN İLÇE SEÇİM KURULUNA BAŞVURMASI GEREKİYOR

“Polatlı ilçe merkezinde ikamet etmekte olan seçmenlerden hastalığı veya engeli nedeniyle yatağa bağımlı olanların oy kullanabilmeleri için engelli seçmen olduklarına dair seyyar sandık kurulu talep formu birlikte “engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu” veya “hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı olduğu” ibaresinin yer aldığı sağlık raporunun bir yakını veya mahalle muhtarları vasıtasıyla İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na bildirmeleri gerekmektedir. (Seyyar sandık kurulu seçmen listelerine, hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerden sadece il ve ilçe merkezlerinde ikamet edenlerin kaydedilebilecektir.)”