Şebnem Paker kimdir? Şebnem Paker kaç yaşında? Şebnem Paker nereli? Şebnem Paker nereye atandı? Şebnem Paker evli mi? gibi soruların cevaplarını haberimizde derledik....
Şebnem Paker kimdir?
Şebnem Paker, 20 Temmuz 1977'de İstanbul'da dünyaya geldi. Türk gitarist ve şarkıcı.
Orta öğrenimini Haydarpaşa Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Klasik Gitar Bölümü'nde okudum. 1996 yılında Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Şan Bölümü'nü kazanan Paker, aynı yıl Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Beşinci Mevsim" şarkısıyla Türkiye elemelerini kazanarak yaşlılıkta ülkeyi temsil etme hakkını elde etmiş ve yarışmada ikinci olmuştur. Oslo. 1997 yılında Grup Etnik ile birlikte müziği Levent Çoker'e, sözleri Mehtap Alnıtemiz'e ait olan "Dinle" şarkısıyla ulusal elemelere katıldı ve Dublin'de düzenlenen yarışmada üçüncü oldu.Sanatçının 22 Temmuz 1997 tarihli ilk ve tek albümüne "Dinle" adını vermiştir.
1998 yılında tekrar TRT Ulusal Finallerine katılarak her yıl daha iyi bir Eurovision sonucu elde edilmesi yönündeki düşüncelerini dile getirdi. Ancak "Çal" adlı eserle hedeflediği başarıya ulaşamayarak hareket etme gücünü elde edemedi. Türk kökenli enstrümanları, dekoru ve hareketli melodisiyle Avrupalı dinleyicilerin ilgisini çektiğine inanılan; Yarışmada jüriden en çok oyu alan Tarkan Tüzmen'in seslendirdiği "Unutulmaz" şarkısıyla Türkiye'yi temsil etti.
2000 yılında Marmara Üniversitesi Şan ve Müzik Eğitimi Bölümü'nden mezun oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel eğitim kurumlarında 4 yıl çalıştıktan sonra 2004 yılından bu yana müzik öğretmenliği yapmaktadır. 2018 yılında Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi'nde ve 2018 yılından bu yana Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi'nde müzik öğretmeni olarak çalışmaktadır.
Şebnem Paker evli ve 2 çocuk babasıdır.
Şebnem Paker nereye atandı?
Türkiye'de 1997 Eurovision Şarkı Yarışması tarihinde büyük bir üne kavuşan ve 2018 yılından bu yana Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi'nde bireysel ses eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Şebnem Paker, Milas'a müzik öğretmeni olarak atandı.