21 Şubat 2022'de Rusya hükümeti, Rusya-Ukrayna sınırındaki bir FSB sınır tesisini tahrip eden ve Rusya topraklarına geçmeye çalışan 5 Ukrayna askerini öldürdüğünü iddia etti. Ukrayna hükûmeti ise bu olayı yalanladı ve bunun sahte bayrak operasyonu olduğunu belirtti. Aynı gün, Rusya hükûmeti kendi kendini ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'ni bağımsız devletler olarak resmen tanıdı ve Putin, tanklar da dahil olmak üzere Rus birliklerinin bölgelere girmesini emretti.
2022’den bu yana aralıksız devam eden Rusya-Ukrayna savaşı, 11 milyondan fazla insanı yerinden etti. 7,8 milyon kişi başka ülkelere mülteci olarak sığındı. Savaşta toplamda 7 bin civarında sivil hayatını kaybetti.
ÖLEN ASKERİN SON GOOGLE ARAMALARI ORTAYA ÇIKTI
Savaşta hayatını kaybeden bir Ukraynalı askerin telefonundaki son Google aramaları ortaya çıktı.
Askerin merak ettiği ve bilgi edinmek istediği konular savaşın acı yüzünü gösterdi. Ukraynalı askerin Google'daki son aramaları şöyle:
"Trump savaşı ne zaman bitirecek?"
"Bu savaş ne zaman bitecek?"
"Trump savaşı bitirecek mi?"
"Ukrayna-Rusya müzakereleri"