2025 yılı için asgari ücret, yüzde 30 artışla 22 bin 104 TL olarak belirlendi. Yaklaşık 7 milyon çalışanı doğrudan, ülke genelini ise dolaylı olarak etkileyen bu karar, sanayiciler tarafından beklentilere uygun ancak yetersiz olarak değerlendirildi.

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yılı kutlanıyor: “Bir Cumhuriyet Şarkısı” sinema filmi izleyiciyle buluştu Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yılı kutlanıyor: “Bir Cumhuriyet Şarkısı” sinema filmi izleyiciyle buluştu

"ÜCRET NE ALANI NE DEVERENİ MEMNUN EDEBİLECEK DÜZEYDE"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Fikret Kileci, açıklanan ücretin ne işçiyi ne de işvereni tatmin ettiğini söyledi. Kileci, “Beklentilerimizin dışında bir rakam çıkmadı. Biz de yüzde 30-35 civarında bir artış bekliyorduk. Ancak bu ücret ne alanı ne de vereni memnun edebilecek düzeyde. Yine de asgari ücretin yalnızca en alt sınır olduğunu ve bizim zaten bu seviyenin üzerinde maaşlar verdiğimizi belirtmek isterim” dedi.

"BU ÜCRET SANAYİCİYİ DAHA DA SIKINTIYA SOKACAK"

Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu ise asgari ücretin işçi ve işveren açısından zorluklar yaratacağını ifade etti. “Ücret beklentilerimiz 22 bin ile 22 bin 500 TL arasındaydı, bu nedenle şaşırtıcı bir durum yok. Ancak artan maliyetler ve düşük kur politikası bizi zaten zor durumda bırakıyordu. Bu artış oranı tüm ücret seviyelerini etkileyerek sanayiciyi daha da sıkıntıya sokacak” dedi.

"SANAYİCİLİĞE TEŞFİK ŞART"

Kasapoğlu ayrıca, sanayi sektöründe çalışan bulmanın giderek zorlaştığını vurgulayarak, “Sanayide çalışmak isteyen kişi sayısı azalıyor. Bu duruma çözüm için sektöre teşvik ve destek sağlanması şart. Türkiye’nin bir an önce normalleşerek bu sorunları aşmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Kaynak: T24