Polatlı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ankara Kültür Gezisi: Tarih, bilim ve maneviyat durağı Polatlı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ankara Kültür Gezisi: Tarih, bilim ve maneviyat durağı

Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı enstitü, fakülte ve yüksekokulların kurulması, kapatılması, birleştirilmesi ve adlarının değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, birçok üniversitede önemli değişiklikler gerçekleştirildi. Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlı İbni Sina Tıp Fakültesi’nin adı Buhara İbni Sina Tıp Fakültesi olarak değiştirildi. Aynı şekilde, Muş Alparslan Üniversitesi bünyesindeki İslami İlimler Fakültesi’nin ismi İlahiyat Fakültesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne bağlı İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin ismi ise Teoman Duralı İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi olarak güncellendi. İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde bulunan Finans Enstitüsü'nün ismi de Ticaret ve Finans Enstitüsü olarak değiştirildi.

Öte yandan Sağlık Bilimleri Üniversitesi, uluslararası alanda da eğitim faaliyetlerini genişletiyor. Yeni karara göre, Özbekistan’ın Semerkant kentinde Semerkant Tıp Fakültesi, Buhara’da ise Buhara İbni Sina Diş Hekimliği Fakültesi ile Buhara İbni Sina Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulacak. Ayrıca Bosna Hersek’te de Saraybosna Uluslararası Tıp Fakültesi ve Saraybosna Uluslararası Diş Hekimliği Fakültesi açılması kararlaştırıldı.

Türkiye’deki bazı yükseköğretim kurumlarında da yapısal değişiklikler yapıldı. Bitlis Eren Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kapatılırken, yerine Spor Bilimleri Fakültesi kuruldu.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Trabzon Tıp Fakültesi de artık Trabzon Üniversitesi bünyesinde eğitim verecek. Fakültenin yeni adı ise kısaca Tıp Fakültesi olarak belirlendi.

Kaynak: HABER MERKEZİ