Prof. Dr. Şükrü Hatun kaç yaşında? Prof. Dr. Şükrü Hatun kimdir? Prof. Dr. Şükrü Hatun aslen nereli? Prof. Dr. Şükrü Hatun ne ödülü aldı? Prof. Dr. Şükrü Hatun'un hayatı merak konusu oldu. Sizlere Prof. Dr. Şükrü Hatun'un hayatını araştırdık...

Prof. Dr. Şükrü Hatun kimdir?

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hatun 1959 yılında Kütahya Domaniç'te doğdu.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1983 yılında mezun oldu. 

Mezun olduktan sonra zorunlu hizmetini Adıyaman'da yaptı.

Çocuk Sağlığı ve Salgın Hastalıkları Eğitimi Ankara Dr. Çocuk Endokrinolojisi yan dal uzmanlık eğitimini 1990 yılında Sami Ulus Çocuk Hastanesi'nde ve 1993 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı.

1994 yılında doçent, 1999 yılında profesör oldu.

1995-2016 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda görev yaptı. Daha sonra anabilim dalı olarak yeniden yapılandırılacak ve 2012-2015 yılları arasında dekan olarak yerine yenileri atanacak.

2015 yılında Kuzey Carolina Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Okulu'nda ziyaretçi profesör olarak görevde bulundu.

Meslek hayatını diyabetli çocukların sağlıklarının iyileştirildiği yer, eğitim ve sosyal haklarına adayan Hatun, 1996 yılından bu yana diyabetli çocuklara yönelik kamplar düzenleyen ekibin sorumluluğunu üstleniyor; 

İletişim Yayınları'ndan çıkan “Doktorun Tedavide Sunduğu” ve “İnsani Tıp İçin Yazılar” başlıklı kitapları bulunmaktadır.

Kendi adını taşıyan Diyabetik Çocuklar Vakfı'nı kurdu.

Selen Görgüzel kimdir kaç yaşında nereli? Selen Görgüzel kalçası takmamı? Selen Görgüzel eski eşi kim çocuğu var mı? Selen Görgüzel kimdir kaç yaşında nereli? Selen Görgüzel kalçası takmamı? Selen Görgüzel eski eşi kim çocuğu var mı?

Öğretmen. Hatun, 1 Haziran 2016 tarihinden itibaren Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapmaktadır.

Ödülü diyabetli çocuklara armağan eden Hatun, şunları söyledi:

Bu ödülün hem beni ve ekibimizi daha çok çalışmaya motive edeceğini hem de Türkiye'deki sevimli hayvanları ve ailelerini mutlu edeceğini söylemekten mutluluk duyuyorum. Bu durumda sensörün açık ve kapalı olması gerekir. Hepimizin geliştirmesi gereken pek çok işi var ama bir işe tutkuyla bağlı olmak, elimizden geldiğince yapabileceğimiz şeyler, insanın önemine göre değişiyor.

Yaklaşık 30 yıldır diyabetli çocukların sağlığı için çalışan bir doktor olarak bunu her zaman onlara sunabileceğim bir yaşam hediyesi olarak düşündüm. Ama orada olup olmadığını görmek için sabırsızlanıyorsunuz. Daha iyi bir yaşam için çalışma uygulamaları devam ediyor!

Editör: ÖMER YILDIZCI