Bu köylerden günlük 750 ton ila 800 ton pancar tedarik edilmekteydi. Ancak, fabrikanın belirlediği tonaj miktarının dolması sebebiyle kantarın kapatılması, çiftçileri zor durumda bıraktı.
Köylüler, pancar sökme işlemine yeni başladıkları ve tarlada kalan pancarın durumu konusunda endişeli. Kantarın kapanmasının temel nedeni, yıl içinde fabrikanın belirlediği tonaj miktarına ulaşılması olarak öne çıkıyor.
Fabrikaya yönlendirilen çiftçiler, nakliye masraflarının bir kısmını şirketin karşıladığını belirtiyorlar. Ancak, geriye kalan yüksek nakliye bedelinin köylüler tarafından karşılanamaması nedeniyle çiftçiler çaresiz bir bekleyiş içinde bulunuyor.
PANCAR VARKEN KANTARI KAPATMAK ÇİFTÇİYE ZULÜM OLDU
Bu durum, köylülerin tarlada kalan pancarları için bir çözüm arayışına girmelerine neden olmuş durumda. Demokrat Parti Belediye Başkan adayı Birol Gökçe, özellikle Polatlı Yenice kantarında pancar alımının durdurulduğunu açıkladı. Gökçe, “Polatlı Yenice kantarında pancar alımı durduruldu. Çaresiz çiftçiye pancarınızı fabrikaya göndereceksiniz denildi. Daha çiftçimizin elinde 5000 ton pancar varken kantarı kapatmak çiftçiye zulüm oldu. Çaresiz çiftçimiz kendine çare arıyor.” dedi.
HABER: KARDELEN ÇIKMAZ