Polatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geleneksel olarak düzenlediği "Nevruz Bayramı Şenliği" ile Polatlı'da büyük bir coşkuya ev sahipliği yaptı. Renkli etkinlikler ve geleneksel gösterilerle dolu bu şenlik, katılımcılardan büyük ilgi gördü.
Nevruz şenliği kapsamında, ateş yakma ve demir dövme gösterileri, boyalı yumurta tokuşturma geleneği, halk oyunları, şiir dinletisi, ağız kopuzu dinletisi ve dans gösterileri gibi çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Şenliğe, Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürü İmralı Kaloç, Polatlı Belediye Başkan Vekili Salih Tekeli, AK Parti Polatlı İlçe Başkanı İlhami Teke, CHP Polatlı İlçe Başkanı Melih Çınar, öğrenciler ve öğretmenler yoğun ilgi göstererek katılım sağladı.
DEMİR DÖVME GÖSTERİSİYLE KATILIMCILARA UNUTULMAZ ANLAR YAŞATILDI
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Nevruz bayramı ile ilgili şiirlerin okunmasının ardından, Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürü İmralı Kaloç ve protokol üyeleri geleneksel demir dövme gösterisiyle katılımcılara unutulmaz anlar yaşattılar. Ardından Nevruz ateşi yakılarak atlanması ve ateş etrafında hatıra fotoğrafı çekilmesi ile etkinlik sona erdi.
Polatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı Şenliği, kültürel bir birlikteliğin ve dayanışmanın güzel bir örneğini sergilerken, katılımcılara keyifli anlar yaşattı.
HABER: KARDELEN ÇIKMAZ