Yağcıoğlu ve Beylikköprü kantarlarının da açık olduğu alımlarda, TMO, Polatlı çiftçilerinin ürünlerini randevu sırasına göre kabul ediyor.

Ancak bu yılki alımların geçen yıla kıyasla daha yavaş ilerlediği gözlemleniyor. Geçen yıl bu zamanlarda 40 bin ton ürün alımı yapılmışken, bu yıl şu ana kadar sadece 22 bin ton arpa ve buğday alımı gerçekleştirildi. Alım sürecindeki yavaşlığın sebepleri arasında, rekoltede yaşanan düşüş ve çiftçilerin alım fiyatlarını düşük bulmaları gösteriliyor.

Gençlerbirliği, yenilenme antrenmanına odaklandı Gençlerbirliği, yenilenme antrenmanına odaklandı

Whatsapp Image 2024 08 20 At 17.38.55 (1)

ALIMLAR DEVAM EDİYOR

2024 yılı hububat alım sezonuna hızlı bir giriş yapan TMO Polatlı Şube Müdürlüğü, Haziran ayında başladığı alımlara hız kesmeden devam ediyor. Geçen yıl 150 bin tonluk rekor bir alım gerçekleştiren TMO Polatlı, bu yıl da çiftçilerin ürünlerini güvenle teslim edebileceği bir ortam sağlamaya devam ediyor. Şu ana kadar Beylikköprü ve Yağcıoğlu kantarları da dahil olmak üzere toplam 22 bin ton arpa ve buğday alımı yapıldığı bildirildi.

TMO Polatlı yetkililerinden alımlara ilişkin yapılan açıklamada; “Çiftçilerimizin hasat ettikleri ürünleri en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla alımlarımıza aralıksız devam ediyoruz. Randevu sistemimiz yenilenmiş olup, çiftçilerimiz randevularını TMO'nun resmi internet sitesi veya e-Devlet üzerinden alabiliyorlar. Randevularla ilgili şu ana kadar bir sorun yaşanmadı. Alım noktalarımızda herhangi bir aksaklık yaşanmaması için gerekli tüm önlemleri aldık. Son üretici ürününü getirene kadar alımlarımız devam edecek.” denildi. 

BELGELERİNİZİ UNUTMAYIN

TMO Polatlı'da alımların sorunsuz ilerlemesi için hasat sezonu öncesi randevu sistemi yenilemişti. Çiftçiler, randevularını TMO’nun resmi internet sitesi veya e-Devlet üzerinden alabiliyor. TMO yetkilileri, çiftçilere ürünlerini randevu aldıkları gün getirmeleri ve gerekli belgeleri yanlarında bulundurmaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Ayrıca ilk etapta 45 gün denilen ödeme süresi de Polatlı’da daha kısa zamanda yapılıyor. Çiftçiler ürün bedellerini 30 gün içinde alabiliyorlar.

Muhabir: ÇAĞRI ARCAKLIOĞLU