Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi, TÜBİTAK’ın prestijli destek programlarından biri olan 2209-A “Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2024 yılı 1. dönem sonuçlarında önemli bir başarıya imza attı. Fakülte öğrencilerinin hazırladığı araştırma projeleri, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulundu.
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen program kapsamında destek almaya hak kazanan projeler ve danışman akademisyenler şöyle sıralandı:
- Esra Diler, danışmanı Prof. Dr. Nalan Oya San Keskin rehberliğinde, “Balık Ağlarına Antibiyofilm/Fouling Özellik Kazandıran Nanofiber Kaplama Üretimi” adlı projesiyle destek almaya hak kazandı.
- Firdes Yıldırım ise yine Prof. Dr. Nalan Oya San Keskin danışmanlığında, “Kahve Atığı Taşıyan Nanofiberlerin Üretimi ve Nikel İçeren Atıksuların Arıtımında Kullanılması” başlıklı projesiyle destek kazandı.
- Şule Akyüz, danışman hocası Prof. Dr. Nalan Oya San Keskin ile birlikte, “Zeolit Taşıyan Selüloz Asetat Nanofiberler ile Kaplanan Biyolojik Filtre Toplarının Akuatik Ortamlardan Amonyak Gideriminde Kullanım Potansiyellerinin Araştırılması” projesiyle başarıya ulaştı.
- Şeyma Sena Yılmaz da Prof. Dr. Nalan Oya San Keskin danışmanlığında yürüttüğü “Gümüş–Bakır Bimetalik Kümeleri Taşıyan Kaolini İçeren Nanofiberlerin Antimikrobiyal Uygulamaları” adlı projesiyle destek almaya hak kazandı.
- Elif Cennet Cömert, Doç. Dr. Osman Tolga Gül danışmanlığında, “Karbon Nanotüp Katkılı Fotopolimer Reçine Kullanılarak Üç Boyutlu Yazıcı ile Ağır Metal İyonu Giderimi Yapacak Filtre Üretilmesi” projesiyle listede yer aldı.
- Doğukan Özbey ve İklima Bal, Doç. Dr. Emel Karaca danışmanlığında, “Kesirli Diferansiyel Geometrinin Slant Regle Yüzeylere Etkisi” başlıklı projeyle destek kazandı.
- Sümeyye Altın, Dr. Öğr. Üyesi Melek Sofyalıoğlu Aksoy danışmanlığında yürüttüğü “Newell–Whitehead–Segel (NWS) Denklemlerinin Taylor Dalgacık Yöntemi ve Üstel Rosenbrock–Euler Yöntemi Yardımıyla Nümerik Çözümler” isimli projesiyle programa kabul edildi.
- Sima Nur Başaran, Ceren Doğan ve Fatima Nur Geçer adlı öğrenciler ise Dr. Öğr. Üyesi Dürüye Korkmaz Düzgün danışmanlığında hazırladıkları “Genelleştirilmiş Chebyshev Polinomları” projesiyle TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazandı.
Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi, üniversite öğrencilerinin bilimsel araştırmalara aktif olarak katılmasını ve proje üretme kapasitelerini geliştirmeyi amaçlayan bu önemli başarıyla, hem fakülte hem de üniversite adına gurur verici bir tablo ortaya koydu.
Fakülte yönetimi tarafından yapılan açıklamada, projeleriyle TÜBİTAK desteği almaya hak kazanan tüm öğrenciler ve danışman akademisyenler tebrik edilerek, bilimsel çalışmalara verilen desteğin artarak süreceği belirtildi.