PayPal, bir önceki yıl gerçekleştirdiği toplu işten çıkarmadan bir yıl sonra, 2 bin 500 kişiyi daha işten çıkaracağını açıkladı. İcra kurulu başkanı Alex Chriss, kararın şirketi "doğru boyutlandırma" amacıyla "hem doğrudan azaltma hem de açık pozisyonların ortadan kaldırılması yoluyla" alındığını belirtti. PayPal, Apple, Zelle ve Block gibi rakiplerin artan rekabetiyle karşı karşıya.

Ekran Görüntüsü 2024 01 31 091415

2500 KİŞİ İŞTEN ÇIKARILACAK

Dijital ödeme devi, karardan etkilenen personeli hafta sonuna kadar bilgilendireceğini de ekledi. Chriss, PayPal'ın hisse değerinin son 12 ayda yüzde 20'den fazla düştüğü dönemde şirketi canlandırabileceği umuduyla yazılım şirketi Intuit'ten getirildi. Geçtiğimiz hafta firma, yeni yapay zeka odaklı ürünleriyle birlikte tek tıklamayla ödeme özelliğini piyasaya sürdü. Son işten çıkarmalar, diğer teknoloji devlerinin son aylarda yaptığı on binlerce işten çıkarmanın ardından geldi.

Teknoloji endüstrisinde geçen yıl 260 binden fazla işten çıkarma yaşanırken, Meta, Amazon, Microsoft, Google, TikTok ve Salesforce gibi 100'e yakın teknoloji firması toplamda 25 bin kişiyi işten çıkardığını duyurdu. Twitter'ın kurucu ortağı Jack Dorsey liderliğindeki Block, bu hafta bin kişiyi işten çıkarma hedefinin bir parçası olarak işten çıkarmalara başladı. Geçen yılki iş kayıpları salgının işe alım çılgınlığını ve zayıf tüketici talebini takiben yüksek enflasyonla ilişkilendirilmişti.

Bazı teknoloji endüstrisi çalışanları, Google'daki işçileri temsil eden bir sendikanın açıklamasına göre, teknoloji devinin yılda milyarlarca dolar kazanmasına rağmen yüzlerce kişiyi işten çıkarmasının "gereksiz" olduğuna karşı çıktı.

Editör: Sedef Hızlı