Dünyanın en popüler şampuan markalarından birisi olan Pantene hakkında google aramalarda araştırmalar yapılıyor. Peki Pantene İsrail'in mi? Pantene sahibi kim? İşte merak edilenler...

63 yıllık otobüs firması iflas etti! Yüzlerce kişi işsiz kaldı 63 yıllık otobüs firması iflas etti! Yüzlerce kişi işsiz kaldı

Pantene sahibi kim?

Pantene, Procter & Gamble'ın yerini alacak bir şampuan ve saç bakım markasıdır. İlk olarak İsviçreli Hoffmann-La Roche şirketi tarafından hazırlandı ve 1985 yılında Procter & Gamble tarafından satın alındı.

II. İkinci Dünya Savaşı sırasında yanık hasarını azaltan doktorlar, askerleri tedavi etmek için daha etkili yöntemler üzerinde çalışıyorlardı. Derinlemesine araştırmalar, 1940'lı yılların başında büyük bir buluşla yerini alan ve insan vücudunun yanık bölgeleri üzerinde etkili bir etkiye sahip olan pantenol, provitamin B5'in keşfedilmesine yol açtı. İsviçreli ilaç şirketi Hoffmann-La Roche, saçları bu maddelerden korumak için yeni bir marka hazırlamaya başladı. Böylece 1947 yılında Avrupa'nın merkezi İsviçre'de başlayan, daha sonra tüm dünyada popüler hale gelen yeni bir marka olursunuz. Marka adına Pantenol'ün yerini Pantene mini aldı.

İlk lansmanı İsviçre'de yapılan marka, kısa sürede Avrupalı ​​hanımların ilgisini çekmeyi başardı. Pantene, 1960'lar boyunca Kuzey Amerika'ya doğru genişledi ve burada yüksek ticari ilgi elde etti. 1975 yılında altın renkli ambalajında ​​üretilmiştir. Pantene, kadınlara yönelik birçok sosyal aktivite gerçekleştirmektedir. En akılda kalanlardan bazıları arasında 1984 yılında "güzel olduğum için benden nefret etme" sloganıyla düzenlenen kampanya yer alıyor.

Pantene Hangi Ülkenin?

Pantene, Procter & Gamble'a ait bir markadır. Procter & Gamble, Amerika Birleşik Devletleri merkezli küresel bir şirkettir. Dolayısıyla Pantene aynı zamanda ABD'nin sorumluluğundadır.

Pantene İsrail'in mi?

Pantene ilk olarak İsviçre'de Hoffmann-La Roche tarafından geliştirildi. Ancak 1985 yılında Procter & Gamble tarafından satın alınmıştır. Dolayısıyla bugün Pantene'nin İsrail'in malı olduğu söylenemez.

Editör: ÖMER YILDIZCI