Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Borsa İstanbul'un geleceği konusunda çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'deki ekonomik gelişmelerin, özellikle de Merkez Bankası'nın aldığı kararların, Borsa İstanbul'un performansını belirleyeceğini ifade etti.

Demirtaş, "Eğer Merkez Bankası yaptığı doğrulara devam ederse, üstüne yapısal reformlar gelirse, aynı şekilde Türk borsasının pozitif ayrışacağını düşünüyorum" dedi. Ancak, şu ana kadar BIST 100 endeksinin performansının beklentilerin altında olduğunu belirten Demirtaş, bu durumun insanları hayal kırıklığına uğrattığını ve dolar bazında kötü bir seyir izlediğini vurguladı.

"Ama şartlarım çok önemli" diyen Prof. Dr. Demirtaş, gelecekteki iyimserliğin, Merkez Bankası'nın doğru politikalarını sürdürmesine bağlı olduğunu ifade etti. Özellikle, önümüzdeki Perşembe günü yapılacak olan Merkez Bankası toplantısının, doğru adımların atılmasına vesile olacağına dair umutlarını paylaştı.

Borsa İstanbul'da son günlerde yaşanan artışa da değinen Demirtaş, yatırımcıları bilgilendirmek adına BIST 100 endeksinin günlük performansını takip etmeleri konusunda uyardı. Günü yüzde 1,77 değer kazancıyla tamamlayan BIST 100'ün, özellikle bankacılık ve holding sektörlerindeki artışla dikkat çektiğini belirtti.

Analizlere göre, metal ana sanayi endeksinin en fazla kazandığı, menkul kıymet yatırım ortaklığı endeksinin ise en çok kayıp yaşayan sektör olduğuna dikkat çeken Demirtaş, yatırımcıların sektör performanslarını yakından takip etmelerinin önemine vurgu yaptı.

Editör: Afife Kaya