Şu anki TED Koleji’nin bulunduğu yerde eğitim-öğretim ilk olarak Polatlı Eğitim Kültür Vakfı Ayhan Gökay Busch Koleji olarak başladı. Arsa daha sonra eğitim kalitesinin yükselmesi adına Üçpınar köyü malikleri tarafından TED Kolejine bağışlandı ve Okulun adı da 1997-1998 öğretim yılından itibaren TED Polatlı Koleji olarak değiştirildi. Polatlı’nın eğitim-öğretimi için bağışlanan arsada faaliyet gösteren okul Türk Eğitim Derneği tarafından kapatılmak isteniyor. Okulumuza dokunmayın!

VELİLERE YAZI GÖNDERİLDİ

Türk Eğitim Derneği Genel Merkezinden velilere konu ile ilgili gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı; Türk Eğitim Derneği, Büyük Önder Atatürk'ün öncülüğünde eğitimde hedeflenen seviyeye ulaşılması için 31 Ocak 1928 tarihinde kurulmuştur. Derneğimiz, kurulduğu günden beri eğitim alanında faaliyet göstermekte olup, aynı zamanda yeterli maddi olanağa sahip olmayan ahlaklı, anlayışlı ve çalışkan Türk çocuklarının eğitimlerini desteklemekte ve Türk eğitim hayatına maddi ve bilimsel katkılar sağlamaktadır. Sahip olduğumuz misyon ve vizyon doğrultusunda, TED Polatlı Koleji 1997-1998 eğitim öğretim yılında faaliyete başlamıştır. 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren de Türk Eğitim Derneği ve Orçağ Özel Eğitim Öğretim Hizmetleri Limited Şirketi arasında imzalanan eğitim iş birliği sözleşmesi ile öğrencilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda eğitim vermeye devam etmektedir.”

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SONUNDA FAALİYETLERİNİN SONA ERDİRİLMESİNE KARAR VERİLDİ

“2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren iş birliği içerisinde olduğumuz Orçağ Özel Eğitim Öğretim Hizmetleri Ltd. Şti. ile yapılan görüşmeler sonucu; ülkemizde yaşanan sosyo-ekonomik olumsuzlukların etkisi nedeniyle TED Polatlı Kolejinin 2023-2024 eğitim öğretim yılında eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmesinin mümkün olmadığı sonucuna ulaşılmıştır. Türk Eğitim Derneği olarak her Okulumuzun varlığını sürdürmesi temel amaçlarımızdandır. Ancak Derneğimiz adı altında faaliyet gösteren bir okulun ağır ekonomik koşullar nedeniyle TED kalitesinden ödün vermesi yerine kapatılması TED misyonunun bir gereğidir. Bu kapsamda; Orçağ Özel Eğitim Öğretim Hizmetleri Ltd. Şti. ile yapılan görüşmeler ve Derneğimizin yetkili kurullarının yaptıkları çalışmalar sonucunda; okulumuzun 2022-2023 eğitim öğretim yılı sonunda faaliyetlerinin sona erdirilmesine karar verilmiştir. Bu durum, siz değerli velilerimiz ve öğrencilerimiz için olduğu kadar, Derneğimiz için de zor ve üzücüdür. Tam Eğitim Burslu öğrencilerimiz, 2022-2023 eğitim öğretim yılını TED Polatlı Kolejinde tamamlayacaklar, 2023-2024 eğitim öğretim yılında ise sunulan seçenekler arasında tercih yapacaklardır. Bu bağlamda Tam Eğitim Burslu öğrencilerimizin, 2023 - 2024 eğitim öğretim yılında; Okulun kayıt koşulları ve kontenjanı dahilinde, tercihlerinize sunulacak bir TED Okulunda gündüzlü olarak eğitimlerine devam etmeleri, Pansiyonlu okulumuz TED Karabük Koleji (kız/erkek) kayıt koşulları ve kontenjanı dahilinde yatılı olarak devam etmeleri, Devlet okullarına devam ederek harçlık almaları mümkün olabilecektir. Seçenekler konusundaki tercihlerinizi 17 Mayıs 2023 tarihine kadar Burslar ve Burslu Öğrenciler Müdürlüğü [email protected] adresine bildirmenizi rica ederiz.”