Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe göre artık nar ekşisi izlenimi veren nar aromalı soslar artık satılamayacak.

Yayınlanan yönetmeliğe göre, “Nar ekşisine nar, nar suyu veya nar suyu konsantresi ve su dışında başka bir gıda bileşeni eklenemez. Nar ekşisi izlenimi veren nar aromalı sos, nar sosu, narlı sos, nar ekşili sos, nar aromalı şurup ve nar ekşili şurup gibi isimlerle nar ekşisi benzeri ürünler yurt içinde piyasaya arz edilemez” ifadeleri yer aldı.

NAR EKŞİSİNİN FAYDALARI

Anadolu’da yıllardır sağlık, şifa olarak tanımlanan nar meyvesinden elde edilen nar ekşisinin ise faydaları saymakla bitmiyor. İşte nar ekşisinin bazı faydaları;

-Prostat kanseri hücrelerinin büyümesinin durdurarak kanseri önler.

-Kan basıncını azaltan özelliği ise tansiyonu düşürmesine yardımcı olur.

-Türkiye’de birçok kişide görülen şeker hastalığına karşı insülin direncini azaltır ve kan şekerini düşürür.

-Bağırsaklardaki iltihap seviyesini düşürerek sindirim sistemine iyi gelir.

-Özellikle yoğun stresli işlerde çalışanlar için içerdiği antioksidanlar büyük önem taşır. Çünkü nar ekşisi hafızanızın da taze kalmasını sağlar.

-Yaş ilerledikçe ortaya çıkan osteoartrit, romatoid artrit, osteoporoz ve artrit kemik hastalıkları için de önleyici özelliği bulunur.