Polatlı İlçe Müftüsü Hayri Cihangeri yaptığı açıklamada Polatlı Müftülüğü’nün Ramazan ayı boyunca yapacağı faaliyetleri duyurdu. 2023 yılı Ramazan teması “Ramazan ve Dayanışma” olarak belirlenirken, 2asgari fitre miktarı da 70 TL olarak belirlendi.

Polatlı Müftülüğü Ramazan ayı boyunca yapacağı programları duyurdu. Polatlı İlçe Müftüsü Hayri Cihangeri yaptığı yazılı açıklamada; “Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayına yaklaşmış bulunmaktayız. 22 Mart 2023 Çarşamba günü kılacağımız ilk teravih namazının ardından 23 Mart 2023 Perşembe günü tutacağımız oruç ile Ramazan ayı başlamış olacaktır. 17 Nisan 2023  Pazartesi gecesi Kadir Gecesi’ni hep birlikte idrak edip 21 Nisan 2023 Cuma günü Ramazan Bayramını Rabbimizin izniyle hep birlikte kutlayacağız. Diyanet İşleri Başkanlığımız; dua, rahmet ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayında her yıl bireysel ve sosyal hayatımıza ışık tutan önemli bir temayı kamuoyunun gündemine taşıyarak toplumsal bir duyarlılık ve farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Bu bağlamda ülkemizde yaşanan depremler ve akabinde oluşan dayanışma ve yardımlaşma ruhunu canlı tutmak amacıyla 2023 yılı Ramazan teması “Ramazan ve Dayanışma” olarak belirlenmiştir.” dedi.

DAYANIŞMANIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

İlçe Müftüsü Hayri Cihangeri, “Yüce dinimiz İslam, müminlerin dayanışma içinde olmalarını ister. Başta zekat olmak üzere mali ibadetlerin en önemli hikmetlerinden birisi de budur. Dayanışma; bir topluluğu oluşturan fertlerin yardımlaşmaları, birbirlerine destek olmalarıdır. Geleneğimizde dayanışma; yardımlaşma, infak, kardeşlik, ülfet, cömertlik, ihsan gibi kavramları içine alan, vakıf kültürünün de oluşmasında öncü rol oynayan çok önemli bir değerdir.” ifadelerini kullandı.

RAMAZAN AYI, DAYANIŞMA, YARDIMLAŞMA VE PAYLAŞMA AYIDIR

Ramazan ayının dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma ayı olduğunu ifade eden Müftü Cihangeri; “Ramazan ayı kardeşliğimizi pekiştirme, umutlarımızı yeniden yeşertme mevsimidir. Evlerini ve gönüllerini kardeşlerine açan, iş yerlerini birer hayır çarşısına dönüştüren aziz milletimizin birlik ve beraberlik günleridir. Ramazan ayı, aynı zamanda dertlerimize deva bulacağımız, zorluklarımızdan kolaylık çıkaracağımız bir aydır.” dedi.

2023 YILI FİTRE MİKTARI ASGARİ 70 TL OLARAK BELİRLENDİ

Din İşleri Yüksek Kurulunca, 2023 yılı Ramazan ayı Fitre miktarının 70 TL olarak belirlendiğini ifade eden Müftü Cihangeri; “Her yıl olduğu gibi bu yıl da başta depremzedelerimiz olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde vatandaşlarımızdan fitre ve zekatları kabul edilecektir. Bunun yanında ilçemizde ikisi erkek biri kız öğrencilere yönelik iki yatılı hafızlık Kur'an kursumuz bulunmaktadır. Bu kurslarımızda eğitim gören öğrencilerimizin ihtiyaçları büyük oranda hayırsever Polatlılı hemşerilerimiz tarafından karşılanmaktadır. Bu çerçevede vatandaşlarımızın zekat, fitre ve bağışlarını Müftülüğümüze yapabilirler. Bu vesile ile aziz milletimizin ve İslam âleminin Ramazan ayını tebrik eder, bu ayın bütün insanlığın sağlık, sıhhat ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah'tan dilerim.” dedi.

POLATLI MÜFTÜLÜĞÜ RAMAZAN AYI HİZMETLERİ

VAAZ VE İRŞAT HİZMETLERİ

Ramazan ayı boyunca öğle ve yatsı namazlarından önce tüm camilerimizde vaaz-irşat programı düzenlenmektedir. Cemaat sayısı fazla olan merkez camilerimizde öğle ve yatsı namazlarından önce vaizlerimiz tarafından vaaz-irşat programları icra edilmektedir. Bütün camilerimizde erkek ve kadın cemaatimizle teravih namazları kılınacaktır. Hatimle Teravih Namazı Fahri Altan Camii’nde kılınacaktır. Müftülüğümüzce vatandaşlarımız tarafından sorulan sorulara telefonla veya yüz yüze cevap verilmektedir. Ayrıca Alo fetva hattı 190 Ramazan ayı boyunca hizmet vermektedir. Ramazan ayı boyunca sabah ezanları imsak vaktinde okunmaktadır. Manevi danışmanlık ve dini rehberlik hizmetleri Müftülüğümüzde ve Gazi Mahallesi Altan Sokak No: 6 adresinde bulunan Aile ve Dini Rehberlik Merkezinde yürütülmektedir. Cami ve mescitlerimizde itikafa girmek isteyen vatandaşlarımıza Müftülüğümüzce uygun görülen camilerde izin verilebilecektir.

MUKABELE PROGRAMLARI

Bütün camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda erkek ve kadın cemaatimiz için ayrı ayrı mukabele programları düzenlenmektedir. Görevlilerimizce mukabele programından sonra okunan cüzlerin özet manaları verilmektedir. Ramazan ayı boyunca Diyanet Tv'de her gün 07:00 ve 15:00 saatlerinde canlı mukabele okunmaktadır.

EĞİTİM HİZMETLERİ

İlçemizde üçü hafızlık, sekizi 4-6 yaş grubu, yirmisi kadınlara yönelik ihtiyaç odaklı olmak üzere toplam 31 kursumuzda eğitimler verilmektedir. Camilerimizde Kur’an’ı Kerim ve dini bilgiler alanında eğitim almak isteyen vatandaşlarımıza eğitimler verilmektedir.

ZEKAT VE FİTRE HİZMETLERİ İLE SOSYAL DESTEKLER

Din İşleri Yüksek Kurulunca 2023 yılı Fitre miktarı asgari 70,00 TL olarak belirlenmiştir. Zekat ve fitrelerin güvenli bir şekilde ülkemizde ve yurt dışında yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Müftülüğümüzde zekat ve fitre kabul bürosu oluşturulmuştur. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bastırılan zekat ve fitre zarfları Ramazan ayı boyunca Müftülüğümüzden ve din görevlilerinden temin edilebilecektir.  Zekat ve fitreler Müftülüğümüze bağlı yatılı olarak hizmet veren iki erkek ve bir kız hafızlık Kur’an kursumuzdaki ihtiyaç sahibi öğrencilere de bağışlanabilmektedir. Zekat ve fitre bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız için Müftülüğümüze gelerek bağışta bulunabileceği gibi aşağıdaki banka hesaplarına da bağışlarını yatırabileceklerdir.

Hesap Adı: TDV Polatlı Şubesi

FİTRE IBAN: TR71 0001 0000 1100 0019 7576 35

ZEKAT IBAN: TR98 0001 0000 1100 0019 7576 34

Zekatlar, zekathesapla.tdv.org sitesinden hesaplanabilmektedir.