İstanbul'da deprem meydana geldi! İstanbul'da deprem meydana geldi!

Mersin, Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde bulunan bir il merkezi ve şehirdir. Mersin ili, Türkiye'nin güney sahilinde yer alır ve büyük ölçüde Akdeniz'e kıyısı bulunur. Mersin, tarihi, kültürel zenginlikleri, güzel plajları ve turistik cazibe merkezleri ile tanınır. Mersin ilinin en büyük ilçeleri şunlardır:

Mersin'in En Büyük İlçeleri

Tarsus:

Mersin'in en kalabalık ilçesi Tarsus'ta ilk yerleşim Neolitik döneme kadar uzanıyor. Doğuda Pozantı ve Karaisalı, batıda Mersin, Ulukışla ve Ereğli ilçeleri, güneyde Akdeniz ile küresel olan Tarsus'ta gezilecek pek çok yer var: Tarsus Müzesi, ilçenin zengin geçmişini yansıtan Tarihi Tarsus Evleri. Doğal güzelliğiyle dikkat çeken Tarsus Şelalesi, 15. yılında cami olarak hizmete açıldı. Aziz Paul Katedrali, Tarsus Ulu Camii, "dünyanın en ünlü mayın gemisi" unvanını taşıyan Nusrat Mayın Gemisi bunlardan sadece birkaçı.

Doğa ve yürüyüş tutkunları için Sağlık Köyü, Roma Yolu ve Tarsus Yolu'nu dolduruyor. Ayrıca Toros Dağları'nın ortasında bulunan ve ilçenin büyük bir bölümünü oluşturan Gülek Yaylası da doğa olanaklarına uygun bir diğer yerdir.

İlçede birçok yerel lezzeti tatmak mümkündür. Bunlar arasında pekmez, ceviz, su ve zengin maddelerden yapılan Tarsus Yayla Bandırması, siyah havuç ve şalgam turpundan yapılan Tarsus Şalgamı ve bölgenin bir diğer bilinen lezzeti Tarsus Humus'u sayabiliriz.

İlçe ziyaretiniz sırasında Kırkkaşık Bedesteni'nden alışveriş yapmadan ayrılmayın.

Toroslar:

2008 yılında ilçe seçeneği kazanan Mersin'in Toroslar ili, 2012 yılında Gözne, Ayvagedig, Arslanköy, Güzelyayla ve Soğucak belde belediyelerinin kapatılarak Toroslar Belediyesi'ne bağlanmasıyla daha da genişletildi.

Bu güzel ilçede gezilecek yerler şunlardır: Mimari açıdan oldukça dikkat çekici bir Ermeni kalesi olan, şehrin 40 km genişliğinde, Çandır Köyü'nde kayıtlı Paperon (Çandır) Kalesi, Kızlar Kalesi (Manastır), Sinap Kalesi, şehirde. Şehre oldukça yakın bir konumda bulunan ve Neolitik Çağ'dan bu yana aralıksız yayılan bir yer olan Yumuktepe, sarp kayalıklar üzerine kurulu Gözne Kalesi, şehre 20 km uzaklıktaki Soğucak Yaylası'ndaki Beleneşlik Kalesi ve daha birçok kale ve kaya mezarı .

Akdeniz:

2008 yılında onaylanan kanunla ilçe çözümlerine kavuşan Mersin'in ili Akdeniz, Türkiye'nin en büyük limanı olan Mersin Limanı'na ev sahipliği yapıyor. Bu kozmopolit bölge aynı zamanda ticaret hacmi açısından da önde gelen yerlerden biridir.

Temeli 1983 yılında atılan ve 1987 yılında inşa edilen Mertim Tower da bu ilçede yer alıyor. Kule, Cengiz Bektaş tarafından tasarlandı ve şu anda İstanbul dışında inşa edilen en yüksek gökdelen. İş Kuleleri 2000 yılında inşa edilene kadar dünyanın en yüksek gökdeleniydi.

Akdeniz'de gezebileceğiniz ticari, kültürel ve turistik pek çok yer var: 19. yıl sonuna ait Ulu Cami, Mustafa Erim Mersin Kent Tarihi Müzesi, 1870 yılında Bezm adına inşa edilen Eski Kent. -i Alem Valide Sultan, Sultan Abdülmecit'in annesi. Cami, 1997 yılında kamulaştırılan eski bir binada faaliyet gösteren Mersin Güzel Sanatlar Galerisi, Atatürk'ün eşi Latife Hanım ve eşi Latife Hanım'ın 20 Ocak-2 Şubat 1925 tarihleri ​​arasında tutulduğu ve dönüştürüldüğü ev olan Mersin Atatürk Evi ve Müzesi. müze haline getirilmiş, Mersin Müzesi, İtalyan Katolik Kilisesi, Arap Ortodoks Kilisesi, Atatürk Anıtı gibi.

Son olarak ilçe ziyaretiniz sırasında sütten 3 kat daha fazla kalsiyum içeren, fosforlu, A, B ve E vitaminlerini içeren, nefes darlığına iyi gelen şifa kaynağı olan keçiboynuzu almayı unutmayın.

Bu ilçeler, Mersin'in en büyük nüfusuna ve alanına sahip olan ilçeleridir. Her biri kendi özgün özelliklere sahip ve Mersin'in çeşitli bölgelerinde yer almaktadır.

Editör: ÖMER YILDIZCI