Genel seçim yenilgisinin ardından muhalefet cephesinde sular durulmuyor. Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker’in, “Biz kazansaydık kabineyi oluşturamazdık. Allah memleketi korumuş” sözleri Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti arasındaki gerilimin boyutunu bir hayli artırmıştı. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde “ittifak” tartışmaları da devam ederken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ittifak kapısını tamamen kapattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ünlü oyuncuya taziye mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ünlü oyuncuya taziye mesajı

Gazeteci Fatih Altaylı’nın Youtube programına konuk olan Meral Akşener, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerde ittifak kapısını tamamen kapatan Akşener, yerel seçimlere 81 ilde ayrı gireceklerini söyledi. Altaylı’nın, “İstanbul ve Ankara dahil mi?” sorununa Akşener’in verdiği, “Ankara dahil” yanıtı bir hayli dikkat çekti.

Akşener’in açıklamalarından öne çıkan satır başları ise şu şekilde:

“Kutuplaştırmanın Türkiye'ye dayattığı bu 50+1 ittifak sistemi Türkiye'ye büyük zarar veriyor. Onun için biz bundan sonra bu ittifak sistemi içinde yer almamaya kararlıyız.

“OYLARIN ÖNÜ KESİLDİ”

Adnan bey sahada çalışırken deniliyor ki 'Onlar oradan milletvekili çıkaramaz, İYİ Parti'ye oy vermeyin.' Halbuki Cumhur İttifakı'nda sistem gözle görülmeyen şeyler yaşandı. Beni ve İYİ Parti'yi düşmanlaştırarak AK Parti bünyesinden, bizim üzerimizden Sayın Kılıçdaroğlu'na gelebilecek oylar ya da aday gösterdiğimiz kişiye gelebilecek oyların önü kesildi. Buna da çanak tutuldu.

“BİRİNDEN BİRİ ADAYIM DESEYDİ ZATEN ORADAN ÇIKARLARDI”

İstanbul ve Ankara belediyeleriyle ilgili olarak, biz kendilerini cumhurbaşkanı adayı gösterdik. Arkadaşlarım dedi ki 'Siz onlara çağrıda bulundunuz, iki arkadaş da kabul etmedi.' Biz de aday gösterebilirdik. Birinden biri 'Adayım' deseydi zaten oradan çıkarlardı, kararlılık başka bir şey. Biz her yerde ayrı gireceğiz.

Bu sözler üzerine Fatih Altaylı, “Bu durumda İstanbul ve Ankara'nın altılı masadaki eski ortağınızın partisi tarafından kaybedileceğini göze alıyor musunuz?” sorusunu sordu. Akşener, “Hepsini alıyoruz, belki bizimki seçilecek" şeklinde yanıt verdi.

“BİZ BUR PARTİYİ CHP’NİN ADAYLARINI SEÇTİRMEK İÇİN KURMADIK”

Seçimden önce Kılıçdaroğlu geldi, size 60 vekil verelim hepimiz cümbür cemaat ortak girelim dedi. Biz bu partiyi CHP’nin adaylarını seçtirmek için kurmadık.

“ANKET SONUÇLARINI ARAŞTIRALIM, VATANDAŞIN SESİNİ DİNLEYELİM DEDİM”

4 lider Kemal Bey’in adını verdi. Ben anket sonuçlarını araştıralım, vatandaşın sesini dinleyelim dedim. Kemal Bey, ‘tamam o zaman biz 5 lider imzalarız, siz imzalamayın’ dedi. Masadan kalktım.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÜMİT ÖZLALE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Ümit Özlale ile çalışıyoruz. Kendisi de aday olduğunu biliyor."

Editör: Kadir Buğra Topkaya