Marmara Denizi’nde müsilaj sorunu yeniden ciddi bir tehdit haline geliyor. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'nden uzmanlar, yapılan araştırmalar sonucu müsilajın yüzeye yaklaştığını ve ekosistemi tehlikeye soktuğunu belirtti.
YÜZEYE 5 METRE KALDI
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, müsilajın deniz yüzeyinin 5 ila 25 metre altında büyük bulut kümeleri şeklinde yoğunlaştığını söyledi. Sarı, müsilajın Güney Marmara’nın tamamına yayıldığını ve su altı görüntüleriyle durumun ciddiyetini ortaya koyduklarını ifade etti. Prof. Dr. Sarı, “Bu yaygınlaşma, bölgedeki deniz canlıları ve ekosistem üzerinde kalıcı hasarlara neden olabilir” diyerek müsilajın tehlikesine dikkat çekti.
BALIKÇILAR GEÇİM KAYGISI İÇİNDE
Erdek Körfezi’ndeki balıkçılar, müsilaj nedeniyle zor günler yaşıyor. Ağlarının müsilajdan dolayı kullanılamaz hale geldiğini belirten balıkçılar, ağları çekmekte zorlandıklarını ve geçim kaynaklarının risk altında olduğunu dile getirdi. Müsilajın balıkçılığı da ciddi biçimde etkilediğini vurgulayan balıkçılar, çözüm için yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti.