Sosyal medya hesabından açıklama yapan İsmail Saymaz, yurt dışı çıkış yasağı getirildiğini ve pasaportuna el konulduğunu duyurdu. Saymaz, bu durumu eleştirel gazeteciliğe yönelik bir baskı olarak değerlendirdi.
Gazeteci İsmail Saymaz, hafta sonu ailesiyle birlikte yurt dışına çıkmak üzereyken hakkında yurt dışı yasağı konulduğunu öğrendi. Pasaportuna el konulan Saymaz, yaşadığı durumu hukuksuzluk olarak nitelendirerek, gazetecilik faaliyetleri nedeniyle cezalandırıldığını ifade etti.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Saymaz, “Haftalardır süren itibar suikastlerine bir de hukuksuzluk eklendi. Eğer kaçmayı planlasaydım, son 1,5 ayda beş kez yurt dışına çıkıp geri dönmezdim. Savcılık her çağırdığında gittim. Gazetecilik dışında hiçbir suçum yok.” ifadelerini kullandı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla Saymaz’a destek verdi. Yavaş, “Yıllardır kamuoyunu bilgilendiren bir gazetecinin, adli makamlara her çağrıldığında ifade verdiği ortadayken, yurt dışına çıkış yasağı getirilmesi doğru bir uygulama değildir.” ifadelerini kullanarak Saymaz’ın yanında olduğunu belirtti.
Yıllardır kamuoyunu bilgilendiren bir gazetecinin, adli makamlara her çağrıldığında ifade verdiği ortadayken, yurtdışına çıkış yasağı getirilmesi doğru bir uygulama değildir.
— Mansur Yavaş 2025 (@mansuryavas23) March 15, 2025
Geçmiş olsun @ismailsaymaz https://t.co/0ywe0i7pJU