CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ile ilgili yaptığı paylaşım nedeniyle hakkında soruşturma başlatıldı. ABB Başkanı Yavaş'tan tepki geldi.
MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA GELDİ
ABB Başkanı Mansur Yavaş, Aydın'ın ifadeye çağırılmasına ve evinde arama yapılmasına tepki göstererek sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:
"CHP Gençlik Kolları Genel Başkanımız Cem Aydın’ın gözaltına alınma şekli ve evine yapılan baskın, hukukun üstünlüğü anlayışıyla bağdaşmamaktadır. Bir sosyal medya paylaşımı zaten metinle sabittir; ancak 8 polisle evine baskın düzenlenmesi, evinin aranması akıllara şu soruyu getiriyor: “Evin içinde tweet mi aradınız?” Bu tür uygulamalar, adalet duygusunu zedeler ve gençlerimizin hukuk karşısında eşitlik inancını sarsar. Hukuk, güç gösterisi değil, hakkaniyetin teminatıdır" dedi.