Mamak Belediyesi, tarımda sürdürülebilirlik ve verimlilik hedefiyle Ekolojik Köy'de önemli bir adım attı. Türkiye'de kuraklık ve toprak kaybı sorunlarına karşı alternatif tarım yöntemlerine odaklanan belediye, Ekolojik Köy'de ilk topraksız tarım serasını kurdu.

İlk Deneme Ekimleri Başarılı Olursa Yaygınlaştırılacak

Topraksız tarım, daha az su, gübre ve işçilik maliyetiyle yüksek verim avantajı sunan modern bir yöntem olarak öne çıkıyor. Mamak Belediyesi, bu yöntemi Ekolojik Köy'deki serada ilk kez uygulayarak 480 adet marul ekimi gerçekleştirdi. İlk deneme ekimlerinin başarılı olması durumunda topraksız tarımın ilçede yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Mamak Belediyesi'nden Ekolojik Köy'de Topraksız Tarım Marul Ekimi Başladı (1)

Topraksız Tarımın Avantajları

Mamak Belediyesi Ziraat Mühendisi Zeliha Erdoğan, topraksız tarımın topraklı tarıma göre daha ekonomik, hijyenik, sağlıklı ve daha az emek gerektiren bir yöntem olduğunu vurguluyor. Ayrıca, topraksız tarımın daha kazançlı olduğunu belirtiyor.

Mamak Belediyesi'nden Ekolojik Köy'de Topraksız Tarım Marul Ekimi Başladı

Doğal ve Besleyici Değeri Yüksek Ürünler

Topraksız tarım serasında bitkilerin ihtiyaç duyduğu besinler, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın iyi tarım uygulamalarına uygun gübrelerle karşılanıyor. Kimyasal ilaç kullanılmadan yetiştirilen ürünler, doğal, besleyici değeri yüksek ve insan sağlığına yararlı oluyor.

Dar Alanda Yüksek Verim ve Kaliteli Ürün

Polatlı 1926 SK gümbür gümbür geliyor! Transfer görüşmeleri başladı Polatlı 1926 SK gümbür gümbür geliyor! Transfer görüşmeleri başladı

Topraksız tarımın en büyük avantajlarından biri, dar alanda yüksek verim elde edilebilmesi ve kaliteli ürünler üretilmesi. Bu da topraksız tarımın katma değerini artıran önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

Kaynak: BÜLTEN