Bloomberg'ın haberine göre, IC Holding, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın işletmesinde sahip olduğu hisseleri Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) ile paylaşmak üzere görüşmelere başladı. Habere göre, söz konusu görüşmeler şu an için henüz başlangıç aşamasında ve herhangi bir anlaşma sağlanmış değil. MAHB yetkilileri, IC Holding ile stratejik bir işbirliği içinde olduklarını belirtti.
TÜRKİYE'DE ÜÇÜNCÜ SIRADA
Ocak-kasım döneminde yüzde 21'lik bir yıllık artışla 34 milyon yolcuya hizmet veren İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, dün düzenlenen bir törenle ikinci pistini hizmete açtı. Yolcu sayısına göre sıralamada, Sabiha Gökçen Havalimanı İstanbul Havalimanı ve Antalya Havalimanı'nın ardından Türkiye'de üçüncü sıradadır.
ANTALYA HAVALİMANI'NDAKİ YÜZDE 49'LUK PAYINI SATMIŞTI
IC Holding'in başkanı İmrahim Çeçen, 2018 yılında Antalya Havalimanı işletmesindeki yüzde 49'luk hissesini Tav Havalimanları Holding'e 360 milyon euro karşılığında satmıştı. IC Holding ayrıca Kütahya'daki Zafer Havalimanı'nın işletimini de gerçekleştirmektedir.
SABİHA GÖKÇEN İŞLETMESİNDEKİ TÜM PAYLARI ELİNDE BULUNDURUYOR
Hindistanlı GMR Grubu'nun 30 Nisan 2014 tarihinde ve Limak Yatırım'ın 31 Aralık 2014 tarihinde Sabiha Gökçen Havalimanı'nın hisselerini satmasıyla birlikte, MAHB, Sabiha Gökçen'in işletmesindeki tüm paylara sahip oldu. 2008 yılında 1,9 milyar euro karşılığında Sabiha Gökçen'in 20 yıllık işletme hakkını elde eden üçlü konsorsiyum, şu anda bu hakkı elinde bulundurmaktadır.