Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy; Türkiye'nin yaşayan mirasları "Mey/Balaban Zanaatkarlığı ve İcrası", "İftar ve İftar ile İlgili Sosyo-Kültürel Gelenekler", "Sedef Kakma Sanatı" ile "Tezhip Sanatı"nın UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne eklendiğini kamuoyuna duyurdu. 

4 Kültürel Miras, UNESCO listesinde 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Türkiye'nin 4 kültürel mirası daha Botsvana'nın Kasane şehrinde gerçekleştirilen '18'inci UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Hükümetlerarası Komite Toplantısı'nın oturumunda koruma altına alındı. Türkiye'nin yaşayan mirasları olan 'Mey/Balaban Zanaatkarlığı ve İcrası', 'İftar ve İftar ile İlgili Sosyo-Kültürel Gelenekler', 'Sedef Kakma Sanatı' ile 'Tezhip Sanatı' UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirasının Temsili Listesi'ne kaydı gerçekleşti. Türkiye bu kararla 'UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerine en çok unsur kaydettiren ülkeler sıralamasında bir basamak yükselerek 2'nci sıraya yer alıyor. 

Ankara’nın 'Büyük Tiyatro' sahnesi zamana meydan okuyor Ankara’nın 'Büyük Tiyatro' sahnesi zamana meydan okuyor

UNESCO Listesi'ne en çok miras kaydettiren 2'nci ülkeyiz 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından müjdeli haberi şu cümlelerle duyurdu: "UNESCO'nun koruma altına aldığı yeni kültürel değerlerimiz hayırlı olsun. İftar Gelenekleri, Sedef Kakma Sanatı, Tezhip Sanatı, Mey/Balaban Zanaatkarlığı ve İcrası. Türkiye aynı zamanda, 'UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listeleri'nde 30'a ulaşan kültürel değeriyle en çok unsur kaydettiren 2'nci ülke oldu.

Editör: Tuğba Akkesen