Çocuklarda dikkat eksikliği son yıllarda sıkça görülen bir davranışsal bozukluktur.

Dikkat dağınıklığı birden fazla semptomlardan oluşabilir. Aile, okul hayatı, psikolojik olaylar gibi birçok neden çocuklarda dikkat dağınıklığına sebep olabilir.

Bir olaya dikkatini verememek, herhangi bir konuda konsantre olamamak, derslerini çalışırken ya da bir işle uğraşırken onu bitirememek dikkat dağınıklığı nedenlerinden birkaçıdır.

Çocukların teknolojik aletlerle fazla vakit geçirmesi ile dikkat dağınıklığı artar. Etrafında olan kişileri duymaz, cevap vermez ve dikkat dağınıklığı ile birlikte iletişimsizlikte ortaya çıkar. Sağlıklı beslenme ile birlikte çocuğun dikkat dağınıklığını engelleyebiliriz. Çünkü sağlıksız besinler çocuğun uzak durması gereken besinlerdir. Dengeli beslenme ile birlikte uykunun da düzenli olması önemlidir.

Okullarında dersi dinleyememek, ödevlerine gereken özeni gösteremeyip ödevi yapamamak, verilen görevleri ya da günlük hayatta olan birçok şeyi unutabilir, arkadaşlarıyla iletişim halindeyken onları dinleyemediği için aralarında oluşan iletişimsizlik  zamanla kendi iç dünyasına kapanmak ve düşüncelere dalması, çok fazla hareket halinde olmaları, gün içinde ilgilendiği işleri yapamama gibi belirtiler dikkat dağınıklığı olduğuna işarettir. Sürekli hata yapma potansiyelleri ortaya çıkar. Bu hatalar ile birlikte bilinçaltı kendini suçlayabilir.

Dikkat dağınıklığı çocuklarda olduğu kadar yetişkinlerde de görülen bir hastalıktır ve bu hastalık tedavi gerektirir. Hastalığı doğru teşhis etmek önemlidir.

Bu tedavi ilaçlı ya da ilaçsız tedavi gerektirir. Kişinin hastalığının ne kadar ileri seviyede olduğuna bağlıdır. Erken teşhis sayesinde çocuklarda dikkat dağınıklığı ilerlemeden bir profesyonel ile görüşülmelidir. Çocuğun yaşına göre belirli tedavi yöntemleri mevcuttur.

Dikkat dağınıklığı tedavisi süresince çocuğun ailesi arkadaşlar, öğretmen, doktor ile sürekli iletişim halinde olması durumu ile hastalığın seyrini gözlemleyerek çocuğunun hastalığının daha da ilerlememesini sağlarlar.

'

'

'

'