Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk doğum yaptı, bebeği çöpe attı! Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk doğum yaptı, bebeği çöpe attı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle uluslararası düzeyde aranan üç kişinin yurt dışında yakalandığını duyurdu. Yakalanan isimlerden A.H. ve T.H.C.’nin Türkiye’ye iade edildiğini belirten Yerlikaya, F.M. isimli şahsın ise iade sürecinin sürdüğünü açıkladı.

Bakan Yerlikaya, açıklamasında, “Kırmızı bültenle aradığımız suçluları yurt dışında ortak operasyonlarla yakalayıp tek tek ülkemize getirmeye devam ediyoruz. A.H., T.H.C. ve F.M. isimli şahıslar yurtdışında yakalandı. A.H. ve T.H.C.’nin iadesi sağlandı, F.M.’nin iade süreci devam ediyor” ifadelerine yer verdi. Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan şahıslara ilişkin şu bilgileri paylaştı:

A.H., “Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs” ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından aranıyordu. ‘Orkinos-Bulut’ operasyonunun hedeflerinden olan A.H., Dubai’de yakalanarak Türkiye’ye getirildi. T.H.C., “Tasarlayarak öldürme”, “Suç örgütüne üye olma” ve “Resmi belgede sahtecilik” suçlarından aranıyordu. İran’da yakalanan T.H.C. de Türkiye’ye iade edildi. F.M., “Suç örgütüne üye olma”, “Uyuşturucu ticareti yapma ve sağlama”, “Uyuşturucu ithalatı” suçlarından Kolombiya’da yakalandı. F.M.’nin iade süreci ise devam ediyor.

"DEVLETİMİZİN NEFESİ SUÇLULARIN ENSESİNDEDİR"

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonlara katkı sağlayan tüm birimlere teşekkür ederek, “Uluslararası güçlü iş birliğimizle, hiçbir suç ve suçlunun cezasız kalmaması için mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz. Devletimizin nefesi, terör ve iş birlikçilerinin, organize suç örgütlerinin, zehir tacirlerinin ve suç odaklarının her zaman ensesindedir” dedi.

Kaynak: İHA