Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte raylı sistem ağını genişleterek trafik sıkışıklığının giderilmesi amacıyla harekete geçti. Bu kapsamda EGO Genel Müdürlüğü, 5 kilometre ve 4 istasyondan oluşması planlanan “M4 Hattının Şehitler-Forum Raylı Sistem Uzatma Hattının Uygulamaya Esas Kesin Proje İşi” kapsamında sondaj çalışmalarına başladı.
M4 Hattı 5 kilometrelik yeni hat, 4 ayrı istasyondan oluşacak. Yeni hat, Sanatoryum Hastanesi, Ufuktepe ve Ovacık bölgelerinde hizmete geçecek.
Zaman kaybetmeden yapım ihalesine geçilecek
Sondaj çalışmalarının başladığını sosyal medya hesaplarından yaptığı videolu paylaşımla duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şu ifadelere yer verdi, “Keçiören Metrosu’nu Forum’a uzatacak hat için sondaj çalışmalarına başladık. 5 kilometreden ve 4 ayrı istasyondan oluşacak metro hattımızın projesi onaylandıktan sonra zaman kaybetmeden yapım ihalesine geçilecek.”
İlk aşamada ulaşım etütleri, zemin ile ilgili çalışmaları yapıldı
Gerçekleştirilen zemin sondaj çalışmalarını yerinde inceleyen EGO Genel Müdür Yardımcısı Emin Güre, şu ifadelere yer verdi; “Geçtiğimiz yıl 3 adet raylı sistemle ilgili proje ihalesi yaptık. Bunlardan birincisi Kızılay- Dikmen hattı, ikincisi Koru İstasyonu’nun Bağlıca ve Yaşamkent uzatması, üçüncüsü de Keçiören hattının Şehitler’den Forum’a kadar uzatılması ihaleleriydi. İlk aşamada ulaşım etütleri, zemin ile ilgili çalışmaları yapıldı. Bugün geldiğimiz aşamada da sondaj çalışmalarımızı yapıyoruz. Sondaj çalışmaları bittikten sonra da artık projeyle ilgili bayağı mesafe kat edilmiş olacak. Bildiğiniz gibi raylı sistemler şehir içi ulaşımın en önemli unsurlarından birisi çünkü yer üstü ulaşımdan etkilenmiyor. Bilakis yer üstü trafiği, yer altına aldığı için pozitif etki yapmış oluyor. Umarım her şey yolunda gider ve en kısa sürede bu hatlarımızı Ankaralı hemşehrilerimizin hizmetine sunarız. Bu aşamada da Sayın Başkan’ımız Mansur Yavaş’a verdiği her türlü destek için çok teşekkür ediyorum.”