Kaymakamlık Sınavı nedir? Kaymakamlık Sınavı nasıl oluyor? Kaymakamlık Sınavı konuları neler? Kaymakamlık Sınavı KPSS şartı var mı? Kaymakamlık Sınav puanı hesaplama nasıl oluyor? Kaymakamlık Sınav puanı hesaplama? Kaymakamlık Sınavı hakkında merak edilenler haberimizde...

Kaymakamlık Sınavı nasıl yapılıyor kaç soru var? Kaymakamlık Sınavı puanı nasıl hesaplanıyor kpss şart mı?

Kaymakamlık Sınavı Sınav konuları?

Kaymakamlık sınavı, Türkiye Cumhuriyeti'nde kaymakamlık mesleğine girmek isteyen adaylara yönelik düzenlenen bir sınavdır. Sınav 100 sorudan oluşan isteğe bağlı bir testten oluşur. Sınav konuları idari bilimler, hukuk, ekonomi, maliye, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler gibi alanlardan oluşmaktadır.

Kaymakamlık Sınavı Soruları?

İdari Bilimler: 25 soru Hukuk: 25 soru İktisat: 15 soru Maliye: 15 soru Kamu Yönetimi: 15 soru Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler: 15 soru

KPSS Şart Var mı?

Kaymakamlık sınavına başvurabilmeniz için KPSS A grubu sınavlarının herhangi birinden P3 puan türünde en az 70 puan almış olmanız gerekmektedir. Ayrıca Ocak ayının 1'i sonunda 35 yaşını doldurmamış olmanız gerekmektedir. Programın devam ettiği yıl.

Kaymakamlık Sınavı Nasıl Yapılıyor?

Kaymakamlık sınavı ÖSYM tarafından yapılmaktadır. Sınav Mart ve Kasım aylarında olmak üzere yılda iki kez yapılır. Sınavın süresi 160 dakikadır. Sınavda kendisine sorulan soru 1,5 puan değerindedir.

KYK odasının manzarasını gören genç, şok oldu! KYK odasının manzarasını gören genç, şok oldu!

Kaymakamlık Sınavı Puanı Nasıl Hesaplanıyor?

Kaymakamlık sınavında başarılı olabilmek için sınavdan en az 70 puan almak gerekmektedir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan adaylar müzakereye davet edilir. Mülakatta başarılı olan adaylar kaymakamlık mesleğine kabul edilir.

Kaynak: http://www.mekanbudur.com.tr/kaymakamlik-sinavi-konulari-kpss-kaymakamlik-sinavi-icin-kpss-sart-mi/

Editör: ÖMER YILDIZCI