Son günlerde google arama motorlarında  Karaağaç hakkında merak edilenler araştırılmakta. Vatandaşlar tarafından merak edilen soruların cevaplarını haberimizde sizler için araştırdık. Peki, Karaağaç Türkiye'de Nerede Yetişir? Karaağaç Ağacı Faydaları ve Özellikleri gibi merak edilen soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz. İşte detaylar.... 

Karaağaç Türkiye'de Nerede Yetişir?

Genellikle sıcak iklimleri tercih eden karaağaçlar, sulak alanlarda, nehir ve dere kenarlarında yetişirler. Karadeniz bölgelerinde orman halinde bulunurken, diğer bölgelerde daha dağınık şekilde görülürler.

Karaağaç-1

Karaağaç Ağacı Faydaları ve Özellikleri

Yapısı itibarıyla, karaağaçlar karaağaç göbek odunlu bir yapıya sahiptirler. Çember gözenekli olan bu ağaçların ilkbahar dokusu açık renkli ve kaba yapılıdır; ancak sonbaharda dokuları daha koyu renkli ve sıkı olur. Özışınları özellikle özkesitte açık kahverengi küçük parlak pulcuklar halinde görülür. Karaağacın iletken dokusunu oluşturan gözenekler iridir ve çıplak gözle görülebilir. Ayrıca, yıllık halkaları belirlidir ve damar kesitte belirli damar süsleri bulunur.Yeni kesilmiş karaağaç dış odunu sarımsı beyaz iken, zamanla koyulaşarak açık kırmızı kahverengi bir renk alır. İç odunu ise açık tonda çikolata kahverengi olarak görülür. Ova karaağacı en değerli türler arasında yer alır. Mobilya üretiminde masif ve kaplama olarak sıklıkla kullanılır. Dayanıklı ve sert bir kereste olan karaağacın, uzun lifli olması ve meşe gibi dayanıklı olması, parke üretiminden kayıkçılığa kadar çeşitli alanlarda kullanılmasını sağlar. Ancak, karaağaçlar da bazı zararlılara maruz kalabilirler. Özellikle 1919 yılında Hollanda'da görülen ve kısa sürede Avrupa'ya yayılan bir mantar hastalığı, karaağaçları kurutabilir. Sonuç olarak, karaağaçlar mobilya üretiminde tercih edilen değerli bir ağaç türüdür. Geniş kullanım alanlarına sahip olmaları ve dayanıklı yapıları, onları endüstriyel anlamda önemli bir konuma getirir.