Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 1 Ekim itibarıyla yasama faaliyetlerine başlamasıyla, memur sendikaları ve konfederasyonlar hükümete taleplerini iletmek için harekete geçti. Kamu Birliği Konfederasyonu ve üye sendikaları, devlet memurlarının ekonomik sıkıntılarının çözülmesi ve yoksulluk sınırında yaşayan memurların refah seviyesinin artırılması için kapsamlı bir "Memur Beklenti Paketi" hazırladı. Paket, Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde düzenlenen bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuruldu. 

Kamu Çalışanları Haklarını İstiyor Memur Beklenti Paketi Açıklandı!  (1)

MEMURLARIN GEÇİM SIKINTISI GÜNDEMDE 

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Genel Başkanı Ümit Demirel, Kamu Birliği Konfederasyonu adına yaptığı açıklamada, devlet memurlarının ekonomik kriz, enflasyon ve kur atakları karşısında zorlandığını vurguladı. "Ülkemizde yaşanan ekonomik krizden, kur artışlarından ve alım gücünün düşmesinden devlet memurları, asgari ücretliler ve emekliler sorumlu değildir" diyen Demirel, alınan tedbirlerin sabit gelirlileri daha da zor duruma düşürdüğüne dikkat çekti. 

TÜİK’E OLAN GÜVEN AZALDI 

Demirel, artan vergiler, zamlanan temel ihtiyaç maddeleri ve enerji maliyetlerinin devlet memurlarını yoksulluk sınırının altına ittiğini ifade etti. TÜİK verilerinin memur maaş artışlarında dikkate alındığını belirten Demirel, kurumun bağımsızlığı konusunda endişelerini dile getirerek, “TÜİK’e olan güven %5’lere kadar düşmüştür” dedi. 

Kamu Çalışanları Haklarını İstiyor Memur Beklenti Paketi Açıklandı!  (3)

“İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ” 

Devlet memurlarının maaşlarının yoksulluk sınırı üzerine çekilmesi talebi, Memur Beklenti Paketi’nin en dikkat çeken maddelerinden biri oldu. Demirel, memurların insanca yaşamak ve emeklerinin karşılığını almak istediğini ifade ederek, şu talepleri sıraladı: 

“En düşük memur maaşının yoksulluk sınırının üzerine çıkarılması, enflasyon farklarının aylık olarak ödenmesi, seyyanen verilen 14.500 TL’lik zammın emeklilere de yansıtılması, kademeli emeklilik sisteminin adil bir şekilde düzenlenmesi, kamu çalışanlarına 3600 ek göstergenin tüm memurlara verilmesi, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması ve bu kadroların eğitim durumlarına uygun kadrolara atanması, bayram ikramiyelerinin devlet memurlarına da ödenmesi, yeşil pasaport hakkının genişletilmesi, devlet memurlarının yıllık izinlerinin hafta sonuna denk gelen kısımlarının izin haklarından sayılmaması.” 

ASBÜ’de ‘uzmanından liselere’ projesinin ilk etkinliği yapıldı ASBÜ’de ‘uzmanından liselere’ projesinin ilk etkinliği yapıldı

“MÜCADELE DEVAM EDECEK” 

Demirel, devlet memurlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve ekonomik kriz karşısında korunması için mücadelelerine devam edeceklerini belirtti. "Bizler insani ve gerçekçi taleplerimizi iletmeye, mücadele etmeye ve sorunlarımız çözülene kadar sahada kalmaya devam edeceğiz” diyerek açıklamasını sonlandırdı. 

Muhabir: SEMA TÜRKEL