Lav kayalarından oluşan bir tepenin içine gömülmüş 38 metre derinliğindeki bir megalit olan Endonezya'daki Gunung Padang, dünyanın en eski piramidi olduğu keşfedildi.

Bölgede arkeologlar tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, yüzlerce basamağa sahip olan Gunung Padang'ın ilk inşasının 16 bin yıl öncesine, son Buzul Çağı'na dayandığını ortaya çıktı.

MISIR VE İNGİLTERE'DEKİ PİRAMİTLERDEN DAHA ESKİ

Bu bilgiler ışığında, Gunung Padang, sadece Mısır'daki Giza Piramidi değil, aynı zamanda İngiltere'nin efsanevi Stonehenge yapısından bile 10 bin yıl daha eski olduğu anlamına geldiği belirtiliyor.

2011 ve 2015 yılları arasında Endonezya Ulusal Araştırma ve İnovasyon Ajansı'ndan jeolog Danny Hilman Natawidjaja tarafından öncülük edildiği bir ekip, yer altı görüntüleri almak, karot delme ve 'hendek' kazı teknikleri almak için yere nüfuz eden radarları kullanarak, Gunung Padang'ın 9 kat (30 metre) üzerinde uzanan ilk katmanlarını incelemeyi başardı.

DOĞAL BİR TEPE DEĞİL

Elon Musk TikTok'u da satın alıyor! Elon Musk TikTok'u da satın alıyor!

Doğal bir tepe görünümünde olan Gunung Padang’ın aslında insan yapımı olduğu verileri elde eden arkeologlar, geçen ay Archaeological Prospection dergisinde yayınladıkları makalede, "Bu çalışma Gunung Padang'ın doğal bir tepe olmadığını, piramit benzeri bir yapı olduğunu güçlü bir şekilde ortaya koyuyor” ifadelerine yer verdi.

Natawidjaja'nın ekibi, radyokarbon tarihlemelerinin doğru olduğundan emin olmak için, sondaj karotlarından ve hendek duvarlarından, modern bitki örtüsünün taze kökleri tarafından lekelenmemiş doğru organik toprak örneklerini seçmeye özen gösterdi.

Araştırmacılar tarafından yapılan açıklamada Gunung Padang'ın binlerce yıl boyunca 'karmaşık ve sofistike aşamalardan' inşa edildiğine inanıyor.

Editör: Gizem Tuğçe Bayhan