DEM Parti heyeti, İmralı'ya gidiyor DEM Parti heyeti, İmralı'ya gidiyor

Yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamu yayıncılığı görevini üstlenen TRT ve Anadolu Ajansı’na (AA) yönelik çok sert eleştirilerde bulundu. Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada İmamoğlu, her iki kurumu tarafsızlık ilkesini hiçe sayarak siyasi iktidarın sesi olmakla suçladı.

Sabah saatlerinde TRT Türk ekranlarında tesadüfen denk geldiği bir yayında, bir kişinin ifadesinin “kelime kelime” okunduğunu ifade eden İmamoğlu, “Sanırsınız TRT değil, başsavcılık haber ajansı!” sözleriyle durumu eleştirdi. Aynı yayında CHP ve İstanbul ile Ankara Büyükşehir Belediyeleri hakkında iftira ve yanıltıcı içerikler yayımlandığını öne süren İmamoğlu, TRT’yi uzun süredir boykot ettiğini ancak bu yayınla birlikte kamu yayıncılığı adına duyduğu üzüntünün daha da derinleştiğini belirtti.

AÇIKÇA KUL HAKKI YİYORLAR

“Emeklinin, işçinin, memurun, çiftçinin, işsizin vergilerinden aktarılan milyarlaca dolar kaynağı, bir avuç insanın hırsına, ihtirasına, koltuk sevdasına harcayanlar açıkça kul hakkı yiyorlar” diyen İmamoğlu, halkı TRT’yi izlemeyerek cezalandırmaya çağırdı. Muhalefet milletvekillerine de çağrıda bulunan İBB Başkanı, “her ortam ve konuşmalarında TRT’yi kınamalarını ve bu yanlı tutumu deşifre etmelerini öneriyorum. ” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı’nı da unutmayan İmamoğlu, ajansın 2019'dan bu yana benzer bir siyasi çizgiye savrulduğunu söyledi. Emekçileri tenzih ederek, kurumların siyasi yönetim kadrolarını sert bir dille eleştiren İmamoğlu şu ifadelerle meydan okudu: “Hodri meydan! İlk kez hayırlı bir iş yapın. Bu siyasi operasyonu TRT’de canlı yayına taşıyın. Milletimizin huzurunda millete hesap verelim!”

Kaynak: HABER MERKEZİ