2023 yılında kurulan Anadolu Kırsal Kalkınma ve İklim Değişikliği Derneği, geçtiğimiz günlerde 1. Olağan Genel Kurulu Toplantısı’nı düzenlemiş ve genel başkan, başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyelerini seçmişti.
Rasim Uzun, Anadolu Kırsal Kalkınma ve İklim Değişikliği Derneği 1. Olağan Genel Kurulu Toplantısı’nda başkan seçildi ve dernek bünyesindeki çalışmalarına ışık hızıyla başladı.
Polatlı Postası gazetesinin dernek tanıtım ve organizasyon danışmanları arasında yer aldığı Anadolu Kırsal Kalkınma ve İklim Değişikliği Derneği, ‘İklim Değişikliğine Uyum Sürecinde Ankara’da Dayanıklı Gıda Sistemleri Yaratmak’ adlı bir seminer düzenleyecek.
BAŞKAN UZUN'DAN DAVET
3 Haziran 2024 Pazartesi günü Ankara Kent Konseyi binasında gerçekleştirilecek olan seminerde, alanında uzman isimler, iklim değişikliği, kırsal yerleşim, kırsal kalkınma, yerel mutfak gibi konularda bilgiler verecek.
Aynı zamanda Anadolu Kırsal Kalkınma Platformu Kurucu Başkanı da olan dernek başkanı Rasim Uzun, “Anadolu Kalkınma ve İklim Değişikliği Derneği çalışmaları kapsamında Ankara’da seminerler yaparak hem halkımızı bilgilendirmek hem de iklim değişikliğine uygun gıda sitemlerini yaratmak için çalışmalar yapacağız. Seminere katılan eğitimcilerimizin hepsi kendi branşlarında uzman hocalarımız” dedi ve tüm Ankaralıları 3 Haziran’daki seminere davet etti.
SEMİNER PROGRAMI
Dört Mevsim Ekolojik Yaşam Derneği, Tahtacıörencik Doğal Yaşam Kolektifi (TADYA) ve Ankara Kent Konseyi’nin katkılarıyla düzenlenecek olan seminerin programı şöyle:
13.00-Ayfer Ulusoy - Moderatör
Açılış konuşması ve seminer katılımcı bilgisi
13.05- Dr. Zeynep Nagihan Kahveci Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Halkbilimi Bölümü.
Agroekoloji, halkbilimi, geleneksel ekolojik bilgi, beslenme ve mutfak kültürü, uygulamalı antropoloji.
13.30 Buse Şişman
Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Yüksek Lisans tezi: (Şubat 2022): Tarımsal gıda sistemlerinde agroekolojinin yeri ve öneminin incelenmesi: Ankara-Güdül örneği
13.55 Dr. Valerio Colosio:
Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi burslusu ve ACRA (İtalya). Ankara'da dayanışma ekonomisi uygulamaları.
14.20 - Öğr. Gör. Gamze Ege
Başkent Üniversitesi. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Aşçılık Programı.
Yerel Mutfak Çalışmaları
14.45 ARA Çay ve Kahve Molası.
15.00- Dr. Sıla Özkavaf Şenalp
İzmir Teknoloji Enstitüsü, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü. Sosyo ekolojik üretim peyzajı, dayanıklılık, iklim değişikliği ve adaptasyon
15.25-Dr. Ceyhan Temürcü
ODTÜ Enformatik Enstitüsü, Bilişsel Bilimler Anabilim Dalı.
Agroekoloji ve Dayanışma Ekonomisi
15.50-A. Sinan Kınıkoğlu
Atılım - Çankaya Üniversitesi Mimarlık Bölümü Gazi Üniversitesi Mimarlık bölümü doktora adayı. Kırsal yerleşim ve konut tasarım rehberi, kırsal dayanıklılık, iklim değişikliği ve uyum
16.15-Gözde Erdem
İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü. Yüksek Lisans Agroekoloji Toplulukları için Tasarım
16.40 - Rukiye İnekci
Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Hizmet Anabilim Dalı.
Agroekoloji, Kırsal Kalkınma, Ekofeminizm, Sosyal Politika ve Sosyal Hizmet.
HABER: ÖYKÜ KARABACAK