Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan’dan Türkiye’ye zorla gönderilmeye çalışılan 2 kişi ile Suriye’den yasa dışı yollarla ülkeye girmeye çalışan 1 kişinin yakalandığını açıkladı. İncelemeler sonucu şahıslardan ikisinin PYD/YPG, birinin de FETÖ terör örgütü olduğu belirlendi.
Milli Savunma Bakanlığı yapmış olduğu açıklamada, “Hudutlarımızın güvenliği için kahramanca görev yapan Hudut Kartallarımız, Yunanistan’dan ülkemize zorla gönderilmeye çalışılan 2 kişi ile Suriye’den ülkemize yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 1 kişiyi yakaladı. Yapılan inceleme sonucunda şahıslardan ikisinin PYD/YPG, birinin de FETÖ terör örgütü mensubu olduğu belirlendi” ifadelerine yer verdi.
Hudutlarımızın güvenliği için kahramanca görev yapan Hudut Kartallarımız, Yunanistan’dan ülkemize zorla gönderilmeye çalışılan 2 kişi ile Suriye’den ülkemize yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 1 kişiyi yakaladı. Yapılan inceleme sonucunda şahıslardan ikisinin PYD/YPG, birinin de… pic.twitter.com/e20cWU3nTU
— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) June 8, 2023
İHA