Köy Öğretmenleri İle Haberleşme ve Yardımlaşma Derneği Ankara Şubesi Üyesi hayırsever Azime Turan tarafından Polatlı İstiklal Ortaokulu’nda kütüphane açıldı.

Köy Öğretmenleri İle Haberleşme ve Yardımlaşma Derneği Ankara Şubesi Üyesi hayırsever Azime Turan tarafından vefat eden eşi Onur Turan’ın adının yaşatılması adına Polatlı İstiklal Ortaokulu’nda kütüphane açıldı. Açılışa, Polatlı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Üstüntaş, Salih Budak, Köy Öğretmenleri İle Haberleşme ve Yardımlaşma Derneği Ankara Şube Başkanı İnci Tuğ, dernek yönetimi, üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.



TUNCA: KİTAP İNSANI İNSANDA DÜNYAYI DEĞİŞTİRİR

Destekler için teşekkür eden İstiklal Ortaokulu Müdürü Mehmet Tunca, “İstiklal Ortaokulu olarak mevcut kütüphanemizin Köy Öğretmenleri İle Haberleşme ve Yardımlaşma Derneğinin destekleriyle yeniledik. Daha güzel ve daha yeni hale getirdik. Bu konuda bize destek veren başta dernek yönetimi olmak üzere bağışçılarımıza ve bol bol kitap bağışlayan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Her zaman öğrencilerimize söylediğim güzel bir söz var. Kitap insanı insanda dünyayı değiştirir. Sizler okuyacaksınız ki dünya daha yaşanabilir bir yer olacak. Bunu da okuyarak başaracağız.” dedi.

TUĞ: YILLARCA ÇOCUKLARIMIZA FAYDALI İŞLER YAPMAYA ÇALIŞTIK

Köy Öğretmenleri İle Haberleşme ve Yardımlaşma Derneği Ankara Şube Başkanı İnci Tuğ ise şunları söyledi; “Derneğimiz, köy öğretmenlerinin, öğrencilerinin ve köy halkının eğitimlerinde yardımcı olmak ve bilhassa kırsal bölgelerdeki okullara yardım etmek için kurulmuştur. 1962 yılında kurulan derneğimiz 1964 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kamuya yararlı dernekler arasına girmiştir. Bizler bu amacın doğrultusunda yıllarca çocuklarımıza faydalı işler yapmaya çalıştık. Bundan sonrada bu çalışmalarımıza devam etmek istiyoruz. Derneğimiz bugüne kadar çok amaçlı kütüphaneler, fen laboratuvarları, bilgisayar sınıfları, lösemili çocuklar için kütüphaneler, eğitim odaları, spor salonları yaptırarak eğitime katkıda bulunmuştur. Ayrıca bu dernek ihtiyacı olan çocuklara burslarda vermektedir. Türkiye’nin her köşesinden gelen istekleri mütevazı kaynaklarımızla hep yerine getirdik. Okullarımıza kitaplar, araç gereçler, giysi yardımları, müzik aletler, spor malzemeleri yollayarak ihtiyaçlarını karşıladık. Depremde acımız çok büyük oldu. Sağ olanlara her zaman yardıma devam edeceğiz. Öğrencilerden gelen mektuplarda memnuniyetlerini okudukça mutluluğunun doruğuna ulaşıp sevinç içerisinde oluyoruz. Ben 40 yılı aşkın süredir bu ülkenin eğitimine hizmet etmiş emekli bir öğretmenim. Benim değişmez bir inancım vardır. İnsana ve onun eğitimine yapılan yatırım en faydalı yatırımdır. Bunun asli unsuru da okullar ve öğretmenlerdir. Okullar, genç beyinlere milli duyguları, saygı sevgiyi, ulusal onuru öğretir. Bunun asli unsuru öğretmenlerdir. Öğretmenlik saygı ve sevgi mesleğidir. Bu güzel ve kapsamlı kütüphaneyi sizlere armağan eden derneğimizin uzun yıllardır üyesi aziz kardeşim Azime Turan ve rahmetli Onur Turan’ı her zaman her yerde rahmet, minnet ve şükranla anacağız.”



BU ÜLKENİN GELECEĞİ SİZSİNİZ

“Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür. Kültür, okumak, anlamak, görmek, görebildiğinden anlam çıkarmak, düşünmek, anlama yeteneğini geliştirmektir. Bu kitaplığı sizlerin okumanızı geliştirmek, vakit bulduğunuz koşup kitap okumanız için açtık. Bunları yaparsınız amacımıza ulaştığımızı görüp mutlu olalım. Ulu önder Ata’mız eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır ya da bir milleti kölelik ve yoksulluğa terk eder sözünü boşuna söylememiştir. Bizlerde eğitim ve öğretime çok önem veriyoruz ve bu yolda çalışıyoruz. Daima anne, baba, öğretmen ve büyüklerinize güveniniz. Onların dünyası sizsiniz. Onlar sizin başarınızdan başka hiçbir şey düşünmezler. Sizlerde çok okuyarak, çok çalışarak dürüst, sevecen, saygılı, başarılı öğrenci ve evlatlar olarak onları mutlu ediniz. Çünkü bu güzel yurdumuz sizlerin başarınızla yükselecektir. Bu ülkenin geleceği sizsiniz.”



BALIKÇI: TOPLUMA FAYDALI BİREYLER OLMALARINDA KATKI SAĞLAMASINI TEMENNİ EDİYORUZ

Öğrencilerin topluma faydalı bireyler olması için katkı sağlamayı hedeflediklerini söyleyen hayırsever Azime Turan’ın kızı Elif Balıkçı, “Annemiz Azime Turan ve merhum babamız Onur Turan adına Polatlı İstiklal Ortaokulunda annemizin açmış olduğu kütüphanenin heyecanını, gurur ve mutluluğunu sizlerle paylaşıyoruz. Babam tüm yaşamı boyunca okuma kitaplara çok önem verdi. Çok okumanın kendine kattığı vizyon bize yol gösterdi, dünyaya bakış açımızı hep ileriye götürdü. Annem 40 yıldır üyesi olduğu Köy Öğretmenleri İle Haberleşme ve Yardımlaşma Derneği Ankara Şubesinde yaptığı çalışmalarla, yardımlaşmanın, toplum için çalışmanın değerini yaşattı bize. İkisi adına açılan bu kütüphanenin öğrencilere ve topluma ilham ve ışık olmasını, öğrencilerin hayal dünyalarını besleyerek çağdaş, yenilikçi ve Atatürk ilkeleri doğrultusunda topluma faydalı bireyler olmalarında katkı sağlamasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.