Vatandaşlar havanın neden kıırmızı olduğu hakkında araştırma yapıyor. Havanın kırmızı olması vatandaşların adeta ilgi odağı oldu. Peki Hava neden kırmızı olur? Havanın kızarması ne anlama gelir?
Hava neden kırmızı olur
Güneş, atmosferin üst tabakalarında doğarken veya batarken farklı bir açıyla görünür. Bu açıyla birleşen güneş ışınları, gökyüzünün üst katmanlarını geçerken mavi dalga boylarını dağıtır ve yansıtmak yerine emer. Ufuk çizgisi alçaldıkça mavi ve yeşil renkler dağılmaya başlar. Bu süreçte turuncu ve kırmızı tonları ortaya çıkar. Renk dalgalanması ve yansıması sayesinde mavinin ve yeşilin dağılmasıyla büyüleyici bir kırmızı görüntü oluşur. Bu esnada farklı tonlarda kırmızı, aynı zamanda turuncu tonlarına da dönüşebilir.
Havanın kızarması ne anlama gelir
Gökyüzünün neden kırmızıya döndüğünü kısaca açıklamak gerekirse, dalga boylarının birbirleri üzerinden yansımasıyla gerçekleşir. Mavi ve mor gibi kısa dalga boyları dağılırken, turuncu ve kırmızı gibi uzun dalga boyları daha aşağılara ulaşır. Bu durumda muhteşem bir manzara oluşur ve turuncu ile kırmızının etkileyici tonları görsel bir şölen yaratır. Başka bir deyişle, eğer mavi ve yeşil gibi renklerin dalga boyları daha uzun olsaydı, turuncu ve kırmızı yerine bu renkler görülebilirdi