Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün Hava Kuvvetleri Komutanlığı içindeki “mahrem hizmetler” yapılanmasına yönelik yeni bir operasyon düzenlendi.
4 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Savcılık tarafından yapılan incelemelerde, FETÖ’nün Hava Kuvvetleri içinde örgütlendiği ve finans yapılanmasında aktif olarak görev aldığı belirlenen 14 şüpheli tespit edildi. Ankara merkezli 4 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi.
Şüphelilerin örgüt içi haberleşme yöntemlerini kullandıkları, Hava Kuvvetleri içindeki yapılanmaya destek sağladıkları ve güncel finans faaliyetlerinde rol oynadıkları belirlendi. Güvenlik güçleri, örgütün finans kaynaklarının deşifre edilmesi ve illegal faaliyetlerinin ortaya çıkarılması için çalışmalarını sürdürüyor.